Autor Wątek: Palarnia Blend - oferta, opinie, promocje  (Przeczytany 466148 razy)

Offline trez Mężczyzna

• Ekspres: V60, Orea, Aeropress, Tygielek, Melitta, Chemex, Phiny
  • Młynek: C40, FeldGrind, VSSL
Odp: Palarnia Blend - oferta, opinie, promocje
« Odpowiedź #1620 dnia: 16 Wrzesień 2024, 11:38:05 »
Właśnie widziałem filmik z wylaną rzeką w Pszennie, jak tak spojrzałem na mapę, to chyba na drugim brzegu od was, Blend jak tam u was sytuacja? Nie wyglądało to na dantejskie sceny jak z Stronia czy Głuchołaz ale ilość tej wody dalej nieprzyzwoita

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
« Odpowiedź #1621 dnia: 16 Wrzesień 2024, 11:50:28 »
Też trzyam kciuki, ten mostek jest blisko, ale z tego co widziałem w relacji na insta, to tylko podwórko zalało, a palarnia cała.

Offline mr_blend Mężczyzna

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
  • Ekspres: Conti Ace
  • Młynek: San Remo SR50 EVO
« Odpowiedź #1622 dnia: 16 Wrzesień 2024, 19:47:43 »
Ilość wody większa niż wszyscy przypuszczali i pół Pszenna jest pod wodą. Pomagałem przez pół niedzieli na wałach, ale jak woda przyspieszyła to nie było opcji na nic. My akurat wygraliśmy los na loterii, bo w nocy brakowało kilkunastu centymetrów byśmy mieli wodę w palarni, na szczęście jest sucho. Woda wybijała głównie ze studzienek a te zalewały nas w tempie ekspresowym. Jest spore bajoro przed palarnią i woda powoli opada, jednak jest jej jeszcze sporo. Dzisiaj ustawialismy wszystko 'po staremu', żeby móc jutro wrócić do wysyłek. Najbliższe dni zapowiadają się dużo lepsze pogodowo. Będzie sporo pracy przy doprowadzeniu terenu i pomieszczeń gospodarczych, ale to co najważniejsze jest suche ☕️

Pozdrawiam,
Paweł

Offline trez Mężczyzna

• Ekspres: V60, Orea, Aeropress, Tygielek, Melitta, Chemex, Phiny
  • Młynek: C40, FeldGrind, VSSL
« Odpowiedź #1623 dnia: 19 Wrzesień 2024, 16:22:05 »
Zwrócę se uwage na Tajlandię w przelewie, z ostatnich twoich kaw, oczywiście z tych paru co mialem, ta jest nieprzeciętnie ciekawa. Drobne i ciężkie ziarenka jakich by się faktycznie w Afryce nie powstydzili a nie zapycha bardzo filtrów, dobrze się przelewa. Dużo cytrusów, lubi temperaturę i wyższa ekstrakcję, tak jak i ja :D
Zapach po zmieleniu jest już fajny, hmm zawadiacki? No że od razu dużo obiecuje, nie wiem jak to nazwać, ja tam panie polonistyki nie kończyłem ;)
Ostatnio coraz mniej kaw ciekawych ale ciekawych nie tylko z powodów fermentacyjnych.

Tanzania za to jest dość trudna, potrafi dać dużo ale ma dość wąskie okienko, ale to i tak juz jeden, bo nie ma już jej w sklepie.

No i właśnie, nie myślałeś o stworzeniu jakiejś zakładki z archiwum opisów? Nie raz jak kończę worek albo se wyjmę ostatni z zamówienia to opisu już na stronie nie ma a poczytał by se wtedy. Starasz się z opisami a znikają szybko z asortymentem, myślę że czasami szkoda ich.

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1624 dnia: 19 Wrzesień 2024, 16:26:30 »
@trez
Dosłownie tydzień temu (z hakiem) wysłałem listę poprawek i była właśnie m.in. dłuższa żywotność kodów qr, żeby opisy nie znikały wraz z ostatnią paczką tylko można było jeszcze korzystać z linku przez jakiś czas. Dam znać jak będzie już dostępne :)

Pozdrawiam,
Paweł

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1625 dnia: 24 Wrzesień 2024, 22:57:16 »
Jakoś tak spontanicznie wyszło, że robimy w tym miesiącu dodatkowo drugie promo. Zniżki na wybrane kawy.

Pozdrawiam,
Paweł

Offline Heniutek Mężczyzna

• Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
  • Młynek: Wscg-2, Jx-Pro, C2, ODE, M01
« Odpowiedź #1626 dnia: 25 Wrzesień 2024, 07:46:36 »
Przepraszam, na które kawy jest te 20%, ja mam chyba inny kalkulator, średnio wychodzi ~3, 6, 12 %  wg gramatury.

Witam, witam i o zdrowie pytam!

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1627 dnia: 25 Wrzesień 2024, 07:53:17 »
Bermudez Lime i Ekwador w dziale kaw przelewowych mają najwieksze zniżki.

Pozdrawiam,
Paweł

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1628 dnia: 26 Wrzesień 2024, 12:31:32 »
To może być dla kogoś ważne info, więc wrzucam :)
Zostało ok. 10kg Tres Dragones

Pozdrawiam,
Paweł

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1629 dnia: 01 Październik 2024, 10:58:50 »
Nowości jakie dla Was szykujemy na październik prezentują się następująco:

Wydaje mi się, że będzie prawdziwa gratka dla użytkowników ciśnienia. Niezbyt często jest taka możliwość porównania tej samej kawy w dwóch wersjach. Nie wiem czy ktoś miał coś podobnego w szerokiej sprzedaży, być może gdzieś na szkoleniach/cuppingach coś podobnego już było. W każdym razie pomysł na jaki wpadliśmy to wypalenie tych samych ziaren do espresso w profilu czekolada oraz owoce. Kawka jest do tego wyborna i świetnie się nadaje: Salwador Los Nogales Black Honey. Dzięki temu można sobie porównać ile znaczy trochę inna krzywa palenia, pomysł roastera na ziarna i przy okazji można sprawdzić się sensorycznie. Zobaczymy jak Wam się spodoba :)

ESPRESSO
Kostaryka San Lorenzo Washed
Kostaryka San Lorenzo Natural
Salwador Los Nogales Black Honey CHOCO
Salwador Los Nogales Black Honey FRUITY
Indie Raxidi Robusta Wet Plum

Ta ostatnia robusia jest z fermentacji anaerobic yeast, bardzo smaczna - palona wyjątkowo jasno jak na espresso, świetnie działa w ekspresie. Owocowego szału po robuście nie ma co się spodziewać, nie wierzcie w takie "heretyczne" zapowiedzi gdyż ten gatunek trzeba oceniać w innych kategoriach. Nie jeździmy do Włoch, żeby oceniać kuchnię azjatycką - tak samo nie kupujemy robusty, żeby mieć owocową bombę w kubku. Ta jest delikatna, bardzo jakościowa i gdzieś na finiszu pojawia się coś więcej w espresso. Obróbka anaerobic nie daje tutaj ciężaru a głębię smaku.

Kostaryki San Lorenzo z dwóch obróbek, kolejna fajna rzecz do porównania :) Obie bdb.

PRZELEW
Gwatemala La Senda Champagne
Etiopia Laayyoo Double Layer Natural
Kostaryka San Lorenzo Washed

Nie wiem czemu, ale bardzo zawsze chciałem zmierzyć się z Gwatemalą La Senda Champagne gdyż piłem ją już kilka razy i jest niezwykle przyjemna. Zainteresowanie oceniam na 30kg max a było pakowane po 69kg także to było "co tam - raz się żyje, będę się martwić później" :) Bardzo smaczna i świetnie zbalansowana kawa z lekkimi nutami alkoholowymi, którą można wypić bez znudzenia w dużej ilości. Etiopia natural z klasyczna "jagódką", myta Kostaryka jak to myta Kostaryka czyli smacznie, codziennie i bez zaskoczeń

OMNIROAST
Kostaryka

Wymieszaliśmy w preblendzie 50/50 i wypaliliśmy razem Kostarykę San Lorenzo Washed i Natural, wyszło bardzo smacznie.

Nowości pewnie ok. czwartku.

Pozdrawiam,
Paweł

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1630 dnia: 09 Październik 2024, 10:16:26 »
Dobre wieści!
Kody QR na paczkach dla produktów, które zakończyły sprzedaż będą już działać!
Na chwilę obecną mamy w bazie kilka ostatnich ziarenek, które skończyły się i kolejnych nie będziemy już usuwać także liczba dostępnych archiwalnych opisów będzie rosnąć. Widzę też, że po wpisaniu w wyszukiwarkę Google samej nazwy linki wyskakują - kod QR nie powinien być wiążący dla uzyskania informacji o kawach.

Pozdrawiam,
Paweł

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1631 dnia: 23 Październik 2024, 08:47:17 »
Dzisiaj zaczynamy prace nad kawami na kolejny miesiąc. Sytuacja prezentuje się następująco:

Espresso:
Gwatemala La Nueva Era Natural
Gwatemala Monte Flor
Etiopia Bombe Washed

Przelewy:
Gwatemala La Nueva Era Natural
Gwatemala Monte Flor
Etiopia Bombe Washed
Kenia Marumi

Pozdrawiam,
Paweł

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1632 dnia: 23 Październik 2024, 18:39:30 »
kot rabatowy: WOK
zniżka: 6%
czas trwania: do 27.10

Zachęcam do korzystania :)

Pozdrawiam,
Paweł

Offline Belo

« Odpowiedź #1633 dnia: 26 Październik 2024, 10:01:39 »
Pawle, chciałbym powtórzyć zakup Kostaryka La Estica. Czy mam się śpieszyć? Jesteś w stanie określić, na jak długo powinno jej wystarczyć?

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1634 dnia: 26 Październik 2024, 10:03:11 »
Pawle, chciałbym powtórzyć zakup Kostaryka La Estica. Czy mam się śpieszyć? Jesteś w stanie określić, na jak długo powinno jej wystarczyć?
Jeszcze dużo, zupełnie nie ma pośpiechu [emoji106]

Pozdrawiam,
Paweł

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi