Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1951340 razy)

Offline Elka Kobieta

• Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #5445 dnia: 05 Grudzień 2018, 16:37:34 »
@Pistolero, nie mamy "nieudanych paleń", które "wciskamy". Blend do szklanki powstaje z wymieszanych kaw z naszego archiwum, o czym doskonale od lat wiedzą nabywcy. Produkt zawsze rozchodzi się "od ręki" ze względu na jego wyjątkową cenę i jakoś nikt do tej pory nie narzekał.

Jeśli jeszcze raz przeczytam określenia naruszające  nasze dobre imię, skieruję pozew do sądu. Uważam, że użycie wulgaryzmów nie licuje  z powagą tego forum i osobiście obraża mnie jako kobietę. Istnieją inne formy wyrażania niezadowolenia. Chętnie przyjmę krytykę wyrażoną w kulturalny sposób  i zrozumiem, że ktoś może mieć inne preferencje czy oczekiwania.
« Ostatnia zmiana: 05 Grudzień 2018, 17:38:02 wysłana przez Elka »

Offline wasku

« Odpowiedź #5446 dnia: 05 Grudzień 2018, 17:35:34 »
Tutaj świadomość kupującego idzie w parze z jego wysublimowanym zmysłem smaku i powonienia  :mrgreen:
¯\_(ツ)_/¯

Offline pepo Mężczyzna

• brak
    • pipala.pl
  • Ekspres: Sage Dual Boiler
  • Młynek: Starseeker E55 Pro
« Odpowiedź #5447 dnia: 05 Grudzień 2018, 18:40:43 »
A ja dzisiaj odebrałem z paczkomatu 3 kawki, Chocolate Wave, zaparzyłem od razu w kawiarce do zrobienia cappucino dla siebie i narzeczonej, niestety trochę za drobno zmieliłem, kawiarka trochę pluła :x Mimo wszystko z mlekiem i tak wyszło bardzo dobrze :D Następnym razem to poprawię i spróbuję również bez mleka jak ekstrakcja dobrze wyjdzie, Ariadna i Espresso #5 mi smakowało :)

Dwie pozostałe to Kenia Nyeri Mihuti AA i Etiopia Guji Mulish Natural, ale one jeszcze czekają na swój debiut w dripie i aeropresie :D

Offline Mader Mężczyzna

• Ekspres: Aeropress, Drip V60-02, Kalita, Clever Drip, Gabi Master A
  • Młynek: Comandante C40 MK3 Iron Heart
« Odpowiedź #5448 dnia: 05 Grudzień 2018, 18:48:00 »
Sam ostatnio kupiłem kawę do szklanki i dziwię się takiej ocenie. Pijam ja w pracy czy to z ekspresu przelewowego czy z aero i smakuje zarówno mi jak i kolegom czy koleżankom.

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
« Odpowiedź #5449 dnia: 05 Grudzień 2018, 18:59:17 »
Niech żule mają na Święta. Znajomym nie dam, bo pomyślą że chcę ich otruć  ;).
Rozumiem krytykę, ale to było bardzo niesmaczne. Jak można powiedzieć właścicielowi palarni coś takiego. To tak jakbyś powiedział kucharzowi w wykwintenej restauracji, że te cynaderki może żulom będą smakowały bo Ty nie lubisz podrobów.  :picardpalm:
Nieudane wypalania kaw, powinny od razu na śmietnik trafić, a nie być klientom wciskane. Ta kawa smakuje jak taka komunistyczna dolewka.
I nie chodzi mi o te naturale, tylko o smak ogólny (a raczej brak smaku).
No ale, jak na czymś pisze Antonio, albo Comandante, to tu ludzie klękają i pokłony biją.

W skrócie, bo mi się nie chce pisać przydługawo.
1. Powściągnij język.
2. Nikt nie każe Ci kupować.
3. Ma prawo nie smakować.
4. Myślę, że oferowana "kawa do szklanki", nie jest robiona ze złych/zepsutych/nieakceptowalnych.
5. Obracamy się w sferze smakuje/nie smakuje i w niej pozostańmy.
6. Wycieczek osobistych nie będziemy akceptować.
7. Pierwsze ostrzeżenie.

Koniec przekazu.
fux

Jeśli jeszcze raz przeczytam określenia naruszające  nasze dobre imię, skieruję pozew do sądu. Uważam, że użycie wulgaryzmów nie licuje  z powagą tego forum i osobiście obraża mnie jako kobietę. Istnieją inne formy wyrażania niezadowolenia. Chętnie przyjmę krytykę wyrażoną w kulturalny sposób  i zrozumiem, że ktoś może mieć inne preferencje czy oczekiwania.

Wyjaśnijcie sobie na PW lub skieruj a nie strasz. fux
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline mlopus Mężczyzna

• Ekspres: HX GRIMAC Baristar SN 000009,Bialetti Experss Mini, LP Abile, LP Europiccola
  • Młynek: Mazzer Luigi Super Jolly DR, 1Zpresso Q2
« Odpowiedź #5450 dnia: 05 Grudzień 2018, 20:00:26 »
To że komuś coś nie smakowało to nie jest powód do obrażania lub pozywania kogokolwiek, bądźmy i zachowujmy się jak dorośli. Mogło nie smakować, co nie znaczy że bylo niedobre, proszę Was litości...

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #5451 dnia: 05 Grudzień 2018, 20:17:47 »
Pozywania/pisania nie mogłem wyperswadować. Fux, jak zwykle rzeczowowym mediatorem jesteś -- dzięki. Jak pisałem, uwzględniamy reklamacje i mamy ku temu procedury opisane w regulaminie, więc nie za bardzo rozumiem "złośliwości" wynurzeń naszego forumowego kolegi. Na pewno wyciągniemy konstruktywny wniosek z powyżej dyskusji i "kawa do szklanki" spadnie pod ladę ;).

Offline ziarenko

• Ekspres: Ascaso Dream Electronic, Kitty 6tz, Bialetti Mukka Express, drip Tiamo, Coffee Press Tiamo, Chemex
  • Młynek: Eureka Mignon Single Dose, i-2 mini, Comandante MK3
« Odpowiedź #5452 dnia: 05 Grudzień 2018, 23:11:05 »
kawa do szklanki" spadnie pod ladę
No nie, nie róbcie tego. Swoją drogą to mi bardzo smakowała jako cold brew.

Offline Pawcio Mężczyzna

• Ekspres: AP, FP, CD, V60-02, phin, ekspres przelewowy, kawiarka
  • Młynek: Timemore Chestnut, 1Zpresso JX-PRO
« Odpowiedź #5453 dnia: 06 Grudzień 2018, 01:11:16 »
"kawa do szklanki" spadnie pod ladę .

Nie kawa pod ladę tylko klient do gabloty ;)

Offline Dorota MA

« Odpowiedź #5454 dnia: 06 Grudzień 2018, 08:13:38 »
Zapraszam dziś na zakupy :)
Był u nas Mikołaj i zostawił prezenty ;) do każdego zamówienia dokładamy paczuszki z kawą!

Zapraszam również do zapoznania się z naszymi promocjami (niektóre ważne tylko do północy):
https://mastroantonio.pl/category/c/promotion

Czekam na Wasze zamówienia....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Marciano

• Ekspres: Bezzera Giulia S, Aeropres, V60
  • Młynek: Mazzer Mini E, Comandante Wenge
« Odpowiedź #5455 dnia: 06 Grudzień 2018, 11:14:27 »
Nie ma ona nic wspólnego z nieudanymi paleniami, bo takowych od bardzo dawna nie czynimy.

Nie da się zaprzeczyć - ja się nie zawiodłem nigdy (a zamawiam kawkę z MA od 6 lat).

Apropo kaw suszonych. Ja zaparzam kawkę metodami przelewowymi w ten sposób, że najpierw robię w AP esencję, potem rozcieńczam kierując się smakiem (metoda Filipa z Hali Targowej z Wrocławia). Zauważyłem ostatnio, że jest pewna cienka granica rozcieńczenia, gdzie charakterystyczne sfermentowane nuty znikają, słodycz zostaje, a kawa jeszcze nie jest wodnista. Nie jest łatwo, bo smak i tak zmienia się jak napar wystygnie, ale da się i w taki sposób zaparzyć  :) Na pewno te kawy wymagają proporcjonalnie większej ilości wody w stosunku do suchej kawy (esencja wychodzi znacznie mocniejsza).
« Ostatnia zmiana: 06 Grudzień 2018, 11:20:43 wysłana przez Marciano »

Offline Kawko

• Ekspres: Kawiarka, tygielek, phin, AeroPress, V60, french press, Gabi Master A, OXO Good Grips, Kalita Wave, Clever Dripper, Lelit Victoria PL91T
  • Młynek: Severin KM3873, MYM54, 1Zpresso J-MAX S
« Odpowiedź #5456 dnia: 06 Grudzień 2018, 14:04:07 »
"kawa do szklanki"

Witam :) A jaka jest nazwa komercyjna tej mieszanki? Brzmi jak dobry pomysł na upominek dla niereformowalnych "zalewaczy" z rodziny.  ;)

Offline Dorota MA

« Odpowiedź #5457 dnia: 06 Grudzień 2018, 14:10:55 »
Komercyjna nazwa to "Kawa do szklanki" :) pojawia się u nas co jakiś czas. Przed Świętami jej nie będzie. Na prezenty proponuję inne kawy, może bliscy nie poznają się na lepszych kawach, ale w końcu to prezenty, można eksperymentować , a jak się uda przekonać to będzie nam bardzo miło :)

Offline Jakkolwiek

• Ekspres: Poccino cappuccino, Rancilio Silvia v2
  • Młynek: Hario slim, Astoria SJ.
« Odpowiedź #5458 dnia: 06 Grudzień 2018, 14:44:34 »
Zapraszam dziś na zakupy :)
Był u nas Mikołaj i zostawił prezenty ;) do każdego zamówienia dokładamy paczuszki z kawą!

Zapraszam również do zapoznania się z naszymi promocjami (niektóre ważne tylko do północy):
https://mastroantonio.pl/category/c/promotion

Czekam na Wasze zamówienia....

to trzeba mieć pecha...  :sciana:
właśnie odebrałem z paczkomatu kilogram Ariadny. Trzeba było poczekać ;)
jak rzyć panie premieże, jak rzyć...

Offline Dorota MA

« Odpowiedź #5459 dnia: 06 Grudzień 2018, 14:48:26 »

Trzeba zmienić nastawienie, to nie pech, to otwierają się nowe możliwości można domówić jeszcze jedną kawę

« Ostatnia zmiana: 06 Grudzień 2018, 14:59:26 wysłana przez Dorota MA »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi