Autor Wątek: Palarnia Blend - oferta, opinie, promocje  (Przeczytany 465870 razy)

Offline mr_blend Mężczyzna

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
  • Ekspres: Conti Ace
  • Młynek: San Remo SR50 EVO
Odp: Palarnia Blend - oferta, opinie, promocje
« Odpowiedź #1710 dnia: 22 Maj 2025, 15:36:46 »
Kod rabatowy: WOK
rabat: 8%
czas trwania: 22.05-27.05

Ponadto odpaliliśmy nowy dział "Kilopaki", w którym są dostępne podstawowe kawy z rabatami ilościowymi. Jest to wyboru 3-6-10kg z odpowiednią zniżką 5-10-15%. Kilopaki NIE łączą się ani z kodami ani z ofertą indywidualną przyporządkowaną do konta. Warto przeliczyć kiedy coś się bardziej lub mniej opłaca. W związku z obecną sytuacją na rynku chcieliśmy dać jakąś możliwość zniżki przy zakupie ilościowym. Jak się opłaca to warto skorzystać.

Pozdrawiam,
Paweł

Offline Siudemkarz777

• Ekspres: V60, Kalita, Origami, Kawiarka, FP
  • Młynek: Fellow Ode 2
« Odpowiedź #1711 dnia: 22 Maj 2025, 19:03:40 »
Hej, właśnie chciałem dokonać zakupu korzystając z rabatu. W koszyku rabat się nalicza ale gdy przechodzę do płatności to wraca z przed rabatu. Czy mogę prosić o sprawdzenie co tam nie działa?

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1712 dnia: 22 Maj 2025, 19:08:03 »
Hej, właśnie chciałem dokonać zakupu korzystając z rabatu. W koszyku rabat się nalicza ale gdy przechodzę do płatności to wraca z przed rabatu. Czy mogę prosić o sprawdzenie co tam nie działa?
Mail dotarł, będziemy sprawdzać co nie działa, naprawimy usterkę i skontaktujemy się w najbliższym czasie.

Pozdrawiam,
Paweł

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1713 dnia: 22 Maj 2025, 20:26:26 »
Prosimy o wstrzymanie się z kodem rabatowym ze względu na błąd pomiędzy stroną a PayU. Dam znać kiedy wszystko będzie ponownie działać poprawnie.

Pozdrawiam,
Paweł

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1714 dnia: 23 Maj 2025, 10:19:26 »
Kod rabatowy już działa, przedłużamy promo o 1 dzień żeby nikt nie był poszkodowany :) Skontaktujemy się ze wszystkimi, którzy utknęli na płatności.

Kod rabatowy: WOK
rabat: 8%
czas trwania: 23.05-28.05

Przepraszamy za usterki, na serwerze coś pozmieniali i był problem konkretnie z płatnością z kodem rabatowym. Nie mieliśmy wiedzy na ten temat, ale już wszystko działa. Dziękujemy za czujność przy płatności i szybką reakcję co pozwoliło na sprawne wprowadzenie zmian.

Pozdrawiam,
Paweł

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1715 dnia: 27 Maj 2025, 12:51:05 »
Jako, że kończy się maj i idzie nowy miesiąc czas uchylić rąbka tajemnicy co będzie w nadchodzącym czasie:

ESPRESSO

Kolumbia Planadas - klasyczny przykład mytej Kolumbii w espresso, dużo nut ciemnej czekolady i przyjemna kwasowość pomarańczy

Rwanda Rugali Natural - owocowe, cytrusowo-miodowe espresso

Brazylia Red Catuai Aerobic - pyszna owocowo-alkoholowa Brazylia, jaśniejsze espresso z fajną głębią i bez specjalnego śladu originu

PRZELEWY

Indie Excelsa Anaerobic - po długim czasie wracamy z niezwykle rzadkim i niszowym gatunkiem Excelsa. Excelsa to nie jest ani arabika ani robusta. Najprędzej jej do odnosi liberiki, ale nie smakuje jak liberika. Będzie cały długi i wyczerpujący opis. Smakuje jak robusta fine z delikatną kwasowością po przestygnięciu. Rośnie niezwykle wysoko i zbiera się ją wchodząc na drabinę, owocuje raz na 2 lata. Coś zupełnie innego + niezbyt inwazyjny anaerobic dający leciutki funk i podbijający owocowość. Owocki są w cuppingu i w zapachu, w przelewie jest ich mniej. Można powiedzieć, że będzie szansa na spróbowanie czegoś, co "nie istnieje" :)

Rwanda Kilimbi Washed - herbaciano-cytrusowa Rwanda

Burundi Businde Natural - przynajmniej raz do roku ląduje u nas Burundi i nie inaczej jest w tym roku. Owocowo-karmelowy profil, bardzo przyjemny i zbalansowany

Brazylia Red Catuai Aerobic - jeszcze testujemy, ma być pralinowo-owocowo z lekkim funkiem

Pozdrawiam,
Paweł

Offline wacek_1984

• Ekspres: Aeropress, FP, V60
  • Młynek: Kingrinder K6
« Odpowiedź #1716 dnia: 28 Maj 2025, 18:18:51 »
Kolumbia La Sirena Apricot

Na WFK było mnóstwo kaw infuzowanych, dało się zauważyć, że to będzie nowy topowy trend. Przyznam, że punktem odniesienia jest Kavoholic. Ta kawa jest bardzo dobra, nie miałem jeszcze okazji pić innej infuzowanej morelami. Idealnie się zgrywają, jak przestygnie, to ciężko stwierdzić czy to kawa, czy herbata owocowa. Porównując do wyżej wspomnianej palarni, jest dobrze.

Mam nadzieję, że się to przyjmie i stanie bardziej przystępne cenowo (KH ma różne cudaczne typu, kiwi i banan, które bardzo polecam, ale jest dość drogo) i dużo bardziej różnorodne, chciałbym spróbować kawy infuzowanej agrestem, albo rabarbarem, hitem byłaby Etiopia Sidamo pigwa infused ;DD

Offline MarcinFutrzak Mężczyzna

• Ekspres: Bezzera Magica PID (był Zelmer Piano), Hario V30, Gabi Master A
  • Młynek: Baratza Sette 270, Rossi RR45
« Odpowiedź #1717 dnia: 28 Maj 2025, 19:57:31 »
Przyznam, że punktem odniesienia jest Kavoholic
Nie trzeba szukać za granicą. Pyszne kawy infuzowane mają też polskie palarnie

Offline wacek_1984

« Odpowiedź #1718 dnia: 28 Maj 2025, 21:32:48 »
Nic nie poradzę, kolega jest ich wiernym fanem od WFK, zawsze dostaję kilka gr na testy ;)

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1719 dnia: 02 Czerwiec 2025, 12:01:15 »
Nowości już na stronie!

Uzupełniam informację smakowe, gdyż brakowało mi dwóch odpowiedzi.

Brazylia Red Catuai Aerobic (espresso) - fenomenalna Brazylia do espresso, można byłoby spokojnie pomylić z jakąś Kolumbią natural. Dużo owoców, bardzo złożone espresso, nuty czekolady i alkohol na finiszu. Tego typu kawy błyszczą w espresso - złożona słodycz, głębia smaku, body. Na pierwszym planie owoce, tło czekoladek z alkoholem. Ziarenka są niezwykle "plastyczne" jeśli chodzi o przepis.

Indie Excelsa Anaerobic - kawa przelewowa, ale dzisiaj wrzuciłem ją jeszcze do ekspresu i wyszło bardzo dobrze! Dużo cytrusów, owoców tropikalnych, lekka kremowa orzechowość i goryczka rumu lub lukrecji. Mielenie w granicach robusty, kaw z obróbki anaerobic lub naturali wymagających drobnego przemiału. Według mnie z powodzeniem i można brać na ekspres i oczekiwać czegoś, czego się jeszcze nigdy nie próbowało. Espresso smakuje jak żadne inne, które piłem. Ma coś z robusty, ale jest sporo kwasowości.

Pozdrawiam,
Paweł

Offline wacek_1984

« Odpowiedź #1720 dnia: 06 Czerwiec 2025, 21:55:51 »
Kolumbia La Sirena Apricot

Dzisiaj zrobiłem koledze, fanowi kafki z mlekiem, nie ważne jakiej, stwierdził, że taką może pić codziennie, jedyne co mu się nie spodobało, to cena wyższa niż palonki z lidelka ;)

Także, ta kawa zbiera bardzo dobre opinie wśród znajomych.

Offline shaker

• Młynek: Comandante C40 MK3
« Odpowiedź #1721 dnia: 23 Czerwiec 2025, 11:43:08 »
Piłem wcześniej kilka infuzowanych kaw i nie podeszły mi, bo smakowały sztucznie. Od razu było czuć, że kawa naturalnie nie może tak smakować. Od tego czasu omijałem kawy infuzowane szerokim łukiem.

Tę Kolumbię La Sirena Apricot zamówiłem za pierwszym razem przez przypadek (nie przeczytałem opisu, tylko zamówiłem na podstawie ikonki kawa owocowa na Waszej stronie i przekonania, że te droższe pozycje zazwyczaj są pewniakami) i muszę powiedzieć, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Nie zorientowałem się, że to kawa infuzowana, póki nie przeczytałem tego tutaj na forum. Ten owocowy dodatek nie przytłacza, nie przejmuje charakteru kawy, tylko delikatnie podbija owocowość i kwasowość, przez co kawa smakuje dla mnie jak jakieś premium ziarenka 90+. Poleciłbym, ale chyba już się skończyła.

Offline wacek_1984

« Odpowiedź #1722 dnia: 27 Czerwiec 2025, 17:03:06 »
KOLUMBIA CARLOS MARTINEZ - polecam, rewelacyjna kawa super owocowa, nie jest kwaśna.

Offline trez Mężczyzna

• Ekspres: V60, Orea, Aeropress, Tygielek, Melitta, Chemex, Phiny
  • Młynek: C40, FeldGrind, VSSL
« Odpowiedź #1723 dnia: 28 Czerwiec 2025, 22:46:15 »
Nie zorientowałem się, że to kawa infuzowana
aż ciężko mi ci w to uwierzyć, zanim zrobiłem pierwszego łyka, już tylko myślałem "matko co oni tam namieszali" ;) No faktycznie koniec końców złe to nie było chodź cieszę się, że dostałem jej próbkę, fajnie spróbować ale jak bym kupił całe kilo, jak zazwyczaj, to bym się z nią męczył.
Ogólnie nie docierają do mnie te infuzowane bajery, dla mnie jest to tylko kolejny element każdej kraftowej tzw "rewolucji", gdzie coraz szerszy rynek nakręca zjadanie swojego ogona. Zawsze śmieję się: i co tam jeszcze dowalą do głównego zbiornika :D

• Palarnia Blend
  • Użytkownik komercyjny
    • Palarnia Blend
« Odpowiedź #1724 dnia: 04 Lipiec 2025, 11:41:24 »
Nowy miesiąc, więc nowości już są!

Dużo dzieje się w kawach przelewowych, więc od nich zacznę.

PRZELEWY

Honduras Flor Azul - klasyczny kubek kawy, nie wszyscy szukają bomb owocowych. Niższa kwasowość, miodowo-orzechowa kawa z lekką kwasowością

Etiopia Haru Natural - pierwsza Etiopia ze świeżych zbiorów jaka do nas dotarła, zdecydowanie trzyma poziom

Kolumbia Sweet Valley - powrót kawy, którą bardzo lubicie. Jest ponownie alkoholowo-owocowa, ale wydaje mi się że w tym roku nuty winne poszły bardziej w Porto i są lekko rodzynkowe. Kolejne ziarna niemal prosto ze statku, jeszcze w styczniu były w Kolumbii. 

Kolumbia Finca Milan Sakura - zupełnie nietuzinkowa, niekonwencjonalna, pachnąca wprost obłędnie a jednocześnie trudna do zdefiniowania. Inspiracją są tutaj kwitnące wiśnie, które również dodano do fermentacji. Kawa jest z tych słodszych, więc otwiera się po lekkim przestygnięciu. Ma profil słodko-kwiatowo-owocowo-alkoholowy i jak już wyżej wspomniałem jej zapach po zmieleniu wypełnia całe pomieszczenie. Nie możemy się nawąchać w palarni :)

ESPRESSO

Honduras Flor Azul - można powiedzieć modelowy kubek mytego Hondurasu z dużą ilością ciemnej czekolady, marcepanem i lekkim cytrusem. Ziarenko o niższej kwasowości.

Etiopia Haru Natural - przepyszna kawa w espresso i jednogłośnie stwierdziliśmy, że to najlepsza Etiopia dom kolby jaką mieliśmy w ostatnim czasie. Dużo owoców, lepkiej słodyczy, nuty kwiatowe i lekko suchy, alkoholowy finisz. Bardzo smaczna kawa!

Nikaragua Moncho Diaz - duża szansa, że będzie to najbardziej owocowa Nikaragua jaką piliście z ekspresu. Nasz ulubiony bakaliowo-owocowy profil ziarna, z owoców m.in. marakuja, ananas i brzoskwinie. Przypomnijcie sobie kiedy ostatnio piliście owocową kawę z tego kraju :)

Wielkimi krokami nadchodzi również projekt EURODRIP nad którym pracowaliśmy przez ostatnie miesiące. Opowiem o nim w osobnym temacie. Gratka dla tych co lubią dużo zróżnicowanych kaw w małych porcjach. Znajdziecie tam palarnie z całej Europy i wyszukaną selekcję ziaren. Przedsprzedaż na naszej stronie startuje jutro, zestawy będą rozsyłane w połowie miesiąca.

Pozdrawiam,
Paweł

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi