A ja pozwolę sobie na szybką i
bardzo subiektywną opinię. Bardzo dobrze wykonany ekspres, porządne materiały, dobrze pomyślany, nawet w środku jest estetycznie. Niestety,
moim zdaniem, nie jest wart tych pieniędzy. Skoro w przypadku MiiCoffee/Turin/Gemilai/AVX zarabia Chińczyk, "producent" (czyli ten co zamawia od Chińczyka i daje swoje logo), a na końcu jeszcze dystrybutor (np.
@Janusz w przypadku AVX) i można mieć fajną maszynkę do espresso za około 2000 zł, to ciężko mi jakoś przełknąć, że wołają 7x tyle, a koszt materiałów totalnie tego nie usprawiedliwia, zwłaszcza że cały zysk ze sprzedaży zostaje w ich kieszeni. Oczywiście rozumiem, że założyciel i pomysłodawca zmienił totalnie filozofię i koncepcję produktu, ale dla mnie te pierwotnie zakładane 1000 $ było jakimś zobowiązaniem. To w sumie jedyny poważny zarzut z mojej strony.
edit:
Biorąc pod uwagę, że w przypadku wspomnianego przeze mnie AVX, gotowy produkt jest sprzedawany trzy razy, to można bezpiecznie założyć, że Chińczyk sprzedaje go w okolicach 1000 zł, czyli Decent woła 14x więcej. Oczywiście nadal chyba żadna maszyna nie oferuje takich możliwości w tej cenie (w momencie premiery na pewno nie było podobnego ekspresu), ale zwyczajnie nie mogę im zapomnieć tych obiecanych 1000 $...