No to trochę zamieszałeś- bo zrobiły się 3 grupy cenowe, a ta to są już różne półki.
Ale jednocześnie ułatwiłeś sobie wybór, bo tam gdzie się wybierasz wszystkie te maszyny stoją obok siebie. Wiec jak zobaczysz je dokładnie, posprawdzasz, pokręcisz, pozaglądasz tu i tam wtedy dokonasz wyboru pod siebie. Zobaczysz jak różnią się takimi elementami tacką na filiżanki/ sposobem wlewania wody, pokrętłami/dźwigienkami, i przede wszystkim ociekarką. Ja miesiąc temu byłem w podobnym momencie jak ty. Też interesowały mnie te Bezzery/ Rockety , bez Giotto. Na miejscu mając trochę czasu mogłem zwrócić uwagę na różne detale takie jak wskazał wcześniej Jaro,byłem przygotowany. Wybrałem całkiem inną maszynę( ale miedzy innymi tylko dlatego że dostałem konkretny wakacyjny upust).
Co mogę subiektywnie powiedzieć do produktów z 3 półek podanych przez Ciebie na podstawie swoich obserwacji i wrażeń organo-leptycznych:
-niska grupa, daruj sobie
-średnia- Apartamento albo Magica S, BZ-10 odstaje od 2 pierwszych
-wysoka -jak budżet pozwala.
Pamiętaj jeszcze o młynku!!!
Teraz wiem,że jest on najważniejszy.
Zapewniam Cię, że po zakupie Hxa Nivona zmieni miejsce pobytu. Pewnie więcej jej nie uruchomisz. Bo nawet samo mleko dla 2 capu to w Hx to tylko kilkanaście sekund, a możesz ich zrobić pod rząd kilkanaście.