Czesc (bede pisal bez polskich znakow bo automatycznie mi wysyla wiadomosc, jak chce zrobic ś)
Krotka historia, chcialem kupic ekspres kolbowy (Delonghi Dedica) i tak trafilem na to forum... by chwile czytajac - zniechecic sie do zakupu.
I tak oto z igly zrobily sie widly, ze musze sie poradzic Was o zestaw do kawy, aby bylo smacznie i przyjemnie. No i ekspres tez musi byc wizualnie ladny.
Na poczatek chcialbym kupic sam ekspres i wsypywac kawe juz zmielona (smakuje mi np Hausbrand), ale z tego co czytam to nie spotkam sie z aprobata takiego rozwiazania

Kawe pije glownie espresso, 3 dziennie. Ale bede potrzebowal tez cos robic z mlekiem dla niewiast.
Budzet w jakim chcialbym sie zamknac ze wszystkim to +/- 2000zl brutto, w gre wchodzi tylko nowy sprzet i z f-vat.
Wizualnie podobaja mi sie ekspresy Breville, jednak na temat samych podzespolow sie nie znam. I tez tego nie nalezy sie trzymac.
Bede wdzieczny za sugestie bardziej doswiadczonych Forumowiczow, za jakis czas odwdziecze sie zaproszeniem na kawe w Krakowie

pozdrawiam
Dawid