Witam uprzejmnie
Pierwszy post i prosba...
Moze kilka slow wprowadzenia.
Sam kawoszem nie jestem,czsami sie napije,ale o kawie nie mam pojecia.
Moja zona jest natomiast kawoszka.uwielbia kawe,uwielbia eskperymenty z kawa,ma swoje ulubione sklepiki z kawa...choc z tego co widze,musi miec zawsze zapas lavazzy pod reka

Mamy obecnie ekspers cisnieniowy-ale kupowalismy go w chwili remontu mieszkania,bylo ciezko finansowo i jest to po prostu najtanszy model delonghi.(ma juz ze 4 lata)
w czerwcu zona ma urodziny,chcialbym jej sprawic prezent-expres wlasnie...moj budzet to ok 200 funtow(mieszkam w uk),czyli powiedzmy te 1100 zl.
Podpytywalem ja dyskretnie,bo myslalem ze te eskpersy ktore maja juz w sobie mlynek,sa nieco zautomatyzowane sa fajne i warto o takim pomyslec...ale ona chce tradycyjny ekspres z dobrym cisnieniem,z osobnym mlynkiem.
Zona od 8 lat pracuje w restauracjach-ma do czynienia z dobrymi ekspresami-wiec nie mam zamiaru jej uszczesliwiac i kupowac jej czegos wbrew jej woli.
zatem eskpres kolbowy-mlynek dokupie przy innej okazji.
Czy w tym budzecie mozna znalezc cos przyzwoitego?
Jezeli mozna prosic o propozycje,to uwzglednijcie tez drozsze opcje.Po prostu do urodzin jest jeszcze sporo czasu i na ebayu bede mogl liczyc na jakas okazje.Ostatnio obserwowalem aukcje nowego ekspresu ktory normalnie kosztuje 400 funtow,a tylko jedna osoba wylicytowala i kupila za 250.W takich przypadkach moge wiec podniesc budzet -bo po prostu warto...okazje bywaja,moze wiec i mi sie poszczesci .
ekspes musi posiadac opcje spieniania mleka.

Bardzo prosze o jakies propozycje i podpowiedzi...