Koledzy, ja tak jeszcze na szybko - na razie zdecydowalem sie na aromaboya jednak - wzialbym aeropressa (mam dwa na oku, ale o tym pozniej zeby nie mieszac) gdybym jezdzil czesciej pod namioty gdzie mniej mam pradu, wtedy dokupilbym jakas kuchenke/palnik na gaz). Na razie na szybko, dostalem znizke przy zakupie ww na mlynek //www.konesso.pl/product-pol-17666-Mlynek-do-kawy-Timemore-Chestnut-C2S-Bialy.html#close - 199pln - czy w tej cenie brac i sie nie zastanawiac czy jednak pomyslec o czyms innym (watpliwosci mam dwie, czy cena vs kolegi popozycja z wczesniej (2x wieksza cena ponad bo 420-450 na szybko) vs cos innego i co wazne, czy nie isc od razu w nivone za ok 350 pln (moge szukac taniej) - bo na codzien chyba nie bedzie mi sie chcialo recznie mielic mlynkiem, na wyjezdzie przez tydzien to jeszcze ok. Ogolnie mam jeszcze w domu thermomix wiec jesli mozna mielic w nim inne rzeczy to nawet tego mlynka za bardzo nie uzyje do czegos innego niz kawa.
Co jeszcze mi sie spodobalo, to 1zp k ultra:)
No ale to dalej ogrom pieniedzy:)
To co sie wydaje fajne w Comendante, to mozliwosc dokupienia kazdej czesci itp. Moze to tez nie bez znaczenia w perspektywie czasu? Na razie prosba o pomoc w tym co powinienem zakupic do przeleowego teraz. I wybor tego mlynka. W najgorszym wypadku moge kupic kawe na wyjazd juz zmielona a mlynek dokupic w ciagu tygodnia, dwoch czy miesiaca po zastanowieniu. Docelowo chcialbym taki mlynek uzyc do wszystkiego do czego mozna by go uzyc+ w perspektywie uzywania innych metod niz kawa z auto, to jednak wiem juz dzis, bez zabawy, ze musialby to byc mlynek automatyczny na codzien (o ile wejde w to glebiej).
To jeszcze podsumowujac mlynki reczne (bo na tych sie skupilem na razie najbardziej):
- oferta na timemore chestnut c2s ok 200pln
- propozycja kolegi Kingrinder k6 ok 450pln (moze da sie taniej, nie wiem, raz byl na peperku za ok 300 pln no ale to raczej nie zakup na juz w tej cenie)
- z tego co widze to ciekawym i dosc polecanym mlynkiem jest tez timemore C3ESP PRO - widywany za ok 150pln, normalnie ok 300?
- 1zpresso ZP6 S Special ok 600-850 pln
- szczerze to spodobal mi sie tez ten zestaw amazon.pl/1Zpresso-K-Ultra-numeryczn%C4%85-nierdzewna-przenoszenia/dp/B0CFD79XHK/ref=pd_ybh_a_d_sccl_4/261-3918323-0421357?pd_rd_w=2MpWn&content-id=amzn1.sym.dc9d3da7-1567-4a7c-b590-6be2cb914d57&pf_rd_p=dc9d3da7-1567-4a7c-b590-6be2cb914d57&pf_rd_r=JS0KBQ5CR7J8D74NR1KY&pd_rd_wg=MqpK4&pd_rd_r=e1479720-50f0-4ee3-95d0-66c14a887911&pd_rd_i=B0CFD79XHK&th=1 ale cena juz wysoka sie robi, niemniej moze warto?
- commendante szczerze mowiac tez ma cos w sobie, szczegolnie, ze jak czytam, chyba to jedyna firma z backupem w postaci dokupienia bez problemu czesci i dozgonnej gw na zarna - no i wlasniem jaki model?
Mlynka takiego jak 1zpresso P1 nie moge znalesc, chodzilo o inna marke ale model P1?
Alternatywnie cos auto, na razie tutaj wpadpa mi w oko ta nivona 130, ale zaraz zabieram sie za czytanie.
Problem wspomniany - czy ja to potrzebuje wzgledem zainteresowania kawa - co jesli wydam kupe kasy a za miesiac stwierdze ze uj z tym wszystkim bo mi kawa nie wychodzi:)
Z kawiarki tez jej dobrej nie potrafie zrobic jak na razie (mam kawiarke DUKA).