Znalezione na Reddit:
Aiden "add water" error fix! "Założyłem, że w przewodzie był pęcherzyk powietrza, więc pompa pracowała w powietrzu, a przepływomierz nie wykrywał żadnego przepływu... stąd brak wody. (Musi być przepływomierz, ponieważ wie, ile wody przeszło.)
Ponieważ podstawowe czynności typu „dodaj dużo wody, zaparz, odczekaj” (w tym odłączenie zasilania, odczekanie chwili, próba odkamieniania, potrząsanie ekspresem, potrząsanie pięścią ekspresu, potrząsanie pięścią w stronę nieba) nie działały, a ja już sprawdziłem, czy korek zbiornika i połączenie są dobre, pomyślałem, że może mógłbym „wymusić” wodę do wlotu wielokrotnie, „odbijając” zbiornik.
Aby to zrobić, po prostu podniosłem zbiornik o około 1/2 cala (może nawet mniej) i opuściłem go. W zbiorniku były widoczne bąbelki. Powtórzyłem to około sześć razy, spróbowałem zaparzenia kawy w ekspresie, nadal pojawiał się błąd. Zrobiłem to jeszcze około sześć razy i voila! Mamy wodę."
Dużo osób podziękowało za tą radę, więc problem nie jest odosobniony.
https://www.reddit.com/r/FellowProducts/comments/1fyxlmx/aiden_add_water_error_fix/?rdt=32986