Bardzo dziękuję za odpowiedzi i za to że Januszowi chciało się przetrzepać magazyn ale zamówiłem już na aliexpress NPF ten do cecoteca o którym efree pisał, wcześniej jeszcze na amazonie inny, jak nie spasuje to odeślę: [url]https://www.amazon.pl/dp/B0CGRL1Q1H?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title[url]
W drodze jeszcze 2 sitka IMS:DL2TH26E i Big Bang
Dzisiaj dotarł też młynek S3 esp i zaczęła się zabawa

Pierwsze co zauważyłem to że chyba zmienili coś w sterowaniu bo preinfuzja teraz trwa ok 8-9 s.
Samo tworzenie espresso - tragedia

Dopiero za 4 razem coś sensownego do filiżanki wpadło, pierwsze 3 coś tam pokapało na dnie przez 60s gdzie po 30s pojawiła się 1 kropla na wylewce.
No, to nie jest łatwa rzecz dla kogoś kto do tej pory wciskał guzik albo 2, no ale w sumie o tą zabawę chodzi.
Generalnie na razie nie do końca rozumiem jak to ma wyglądać bo na wszystkich filmikach espresso z npf czy wylewki zaczyna lecieć po kilku sekundach a u mnie pierwsze 10 to preinfuzja, kolejne 10 słyszę pompkę i dopiero coś zaczyna kapać, strumień pojawia się po kolejnych kilku i ledwo się mieszczę w tych max 60.
Kawa świeża z LaCava, ok 15-16 gr ( ziaren ), wagę mam niestety jeszcze zwykłą kuchenną. Młynek dopiero od ustawienia 2.2-2.5 przestaje zatykać ekspres i czekam wieki na 1 kroplę w filiżance a z opisu na młynku: espresso = 0-2.5.
Dzisiaj to dopiero 1 dzień zabawy, więc no problemo ale dziwi mnie ten czas do 1 kropli mimo przemiału już raczej z końca skali wg młynka.