Gdzieś tam jeszcze poszukałem w interentach o tych dźwiękach i tak naprawdę ludzie to mają przesiadając się również w drugą stronę niż ja czyli I189D-> I200D. Co zaczyna być zabawne

Też nie do końca wiem, jak podejść do informacji, które można w necie zobaczyć odnośnie sezonowania żaren. Mazzer wyraźnie pisze, że młynki mają żarna wysezonowane. Natomiast w temacie żaren dodatkowych, to pojawiają się sprzeczne stwierdzenia i niektórzy mówią, że dodatkowe komplety nie są sezonowane a inni piszą, że są. Cholera wie, jak to jest.
W dwóch recenzjach spotkałem się z info, że należy punkt zero przestawić po zmianie żaren. W jednej recenzji jest to po prostu stwierdzone a drugiej jako powód wydaje się być fakt, że według tej osoby (co pokazuje na filmie) I189D są odrobinę grubsze - jakieś 0,2 mm.
No ja po zmianie widzę konieczność drobniejszego mielenia czyli klik 18 vs 22 na I200D. Założyłem, że powyższe jest efektem innej geometrii

Co więcej przy samej różnicy w grubości opisanej powyżej to powinienem ustawić grubsze mielenie na I189.
Natomiast wiem jedno, że nie rozumiem na ten moment zachowania żaren I189;) Rano różnica w 2 shotach 1 sekunda a po południu 5 sekund

Nie wiem co bym musiał za bajzlu przy montażu narobić, aby takie jazdy były spowodowane powyższym

ehhhh- pozostaje tylko obserwować