Dzięki Artisz też za fotkę

- nie żeby to o czymś przesądziło, ale właśnie zamówiłem
![[emoji106]](https://forum.wszystkookawie.pl/Smileys/default/ok.gif)
.
Te 2 mineralizatory dają wg mnie fajną opcję do ewentualnych dalszych prób regulacji parametrów wody wyjściowej, bo średnio podoba mi się pomysł z tym mieszniem z wodą sprzed membrany. Nie po to stosuję osmozę, żeby pić wodę nieuzdatnioną. Oczywiście nie chodzi o to, żeby popadać w paranoję, ale jeśli zakładam, że przynajmniej woda z jednego źródła jest perfekcyjnie oczyszczona, to niech taka będzie. (I nie chodzi mi głównie o bakterie, bo są w wodzie rzeczy, o których się filozofom nie śniło, a których prawie nikt nie bada.)
...dlatego czym częściej wymienia się wstępne tym lepiej, ja to robię max co 3 miesiące a nie jak producenci zalecają co pół roku albo i dużej.
I dzięki temu można z powodzeniem ominąć potrzebę trzeciego filtra wstępnego, a jakby się ktoś już bardzo upierał, to można dołożyć jeden przed wejściem do tego systemu, choć kupując zestaw w obudowie pewnie nie o to chodzi

.
Tym bardziej, że zamierzam do sodastream używać.
To już niemal końcowe uzdatnienie wody, przed dołożeniem kilku listków mięty

. Jakby ktoś jednak chciał sobie zrobić stałe podłączenie wody saturowanej, to polecam filmik instruktażowy (można obejrzeć ostatnie 3 min, żeby zobaczyć efekt)

: