Trochę odkopuję, ale chciałbym podzielić się wrażeniami. Ekspres wykonany bardzo fajnie. Minus daje za wykonanie "klapki" na pojemnik na wode i za sam pojemnik. Kto to widział by wodę lejkiem lać

Myślę, że dobrze wybrałem biorąc Anite z PID. Mam pewność jaka jest temperatura na bojlerze i nie musze zgadywac... To zadziwiający komfort biorąc pod uwagę, że to pierwsza moja kolba. Kupująć Gaggie Classic, czy najtańszą Anne musiałbym pewnie zgadywać jaką mam temperaturę. Biorąc tu pod uwagę, że robie kilka shotów pod rząd sprawdzając ustawienie młynka.
Zadziwiła mnie różnica w stopniu zmielenia kawy już starej i świeżo palonej. Na młynku Anity Sporo trzeba go przekręcić by espresso 1:2 wyszło w 25-30s. W starej kawie musiałem mielić bardzo, bardzo drobno.
Zauważyłem też niedobory mojego wyposażenia
. Brak mi wagi. Mam taką kuchenna, ale raz, że jest za duża. Dwa, że pokazuje to co chce pokazać. Może coś poradzicie? Chętnie kupie jakąś używke.Ogólnie Anita to strzał w dziesiątkę dla początkującego. OK, kawa mielona troche sie zbryla. Ok, to nadal jest maszyna, która nie nadaje się dla Kowalskiego. Ale.
Wykonanie, moim zdaniem spoko. Temperatura na PID się stabilizuje po krótkim czasie dziwnych wahań. Mleko... Kurka wodna, naucze się to pewnie spieni, bo po moich eksperymentach efekty są różne. Mam wrażenie, że tej pary jest mało. Minus za oszczędne i mało jasne instrukcje po polsku. Dobrze, na logike to oczywiste, ze muszę włączyć pompe zaraz po włączeniu ekspresu... Ale tam nie ma takiej informacji.
Dziękuję
@Michał z konesso za ofertę i fajny rabat. Świetna obsługa, dobrze przemyślany sklep.