Cześć, witam wszystkich, szukam dla siebie nowej kolby. Używałem Lelit Kate, z którego byłem zadowolony do czasu. Po roku poszedł do naprawy wymiana czujnika temperatury nie byłoby problemu, lecz przy okazji w serwisie podmienili mi ekspres na starszy zdewastowany. Dałem radę to udowodnić, bo miałem zdjęcia sprzed i po naprawie. Oczywiście nie dałem rady wywalczyć swego a tułać się po sądach to szkoda czasu. Głowna siedziba lelita mnie olała mówiąc, że powinienem być bardziej ostrożny. Cała akcja wydarzyła się w Uk serwis naprawczy Lelit.co.uk Leicester niby autoryzowany. Dave zaproponował mi wymianę paneli na nowe, ale ja nie mam zamiaru się dogadywać ze złodziejem. Ekspres sprzedałem za śmieszne pieniądze i szukam nowego. Na pewno nie lelit nie z powodu usterki, ale brak rzetelnego serwisu Uk a głowna siedziba nie była zainteresowana w wyjaśnieniu tej sprawy. Choć bardzo podoba mi się Bianca.
Teraz wracam do wątku DB czy HX. Na pewno pompa rotacyjna z uwagi na cichą pracę, wcześnie rano wstaje i z uwagi na domowników nie robię z rana kawy, a za dużo wydaję tygodniowo na Servisach. U mnie idzie 60% kaw mlecznych 20 % espresso i 20% americano.
Co wybrać mniejszy a co za tym idzie bardziej ustawny bo mam małą kuchnie R58 czy Ecm Synchronica.
Czy może coś z HX.
Młynek Eureka Atom jako jeden z najcichszych na rynku lub jakieś inne propozycje..
Jakieś inne fajne sugestie.
Proszę o pomoc.