Dzień dobry szanowna grupo kawoszy

Od tygodnia odbijam się z tematu do tematu, czytam i zapętlam się w błędne koło.
Na codzień pije kawę rozpuszczalną z faktu braku możliwości zaparzenia czegoś porównywalnego jak w kawiarniach. Czasem robię Lavazze przy pomocy french press jednak smak nadal odbiega od tej jaka robią w kawiarniach. Jako, że lubię ten aromat kawy pomyślałem żeby kupić jakiś ekspres do mieszkania. Jestem miłośnikiem kawy z mlekiem więc ekspress musi mieć spieniacz, żeby można było zrobić latte

Kolega ma ekspres na kapsułki Nescafe, jednak polecił mi żebym kupił sobie ekspress kolbowy gdzie mogę zrobić dowolną świeżo zmieloną kawę, która nie dość że jest lepsza i nie kosztuje tyle ile kapsułki.
Szukam czegoś na budżet studencki, więc powiedzmy granica to 500zł. Nie wiem czym się kierować przy zakupie, na pewno chciałbym, żeby można bylo zrobić fajne latte, wchodziła sklanka może nie wysoka ale nie 5cm wysokości ;d czasem też pije espresso. Chociaż z tego co widziałem to w tym budżecie nie ma znaczenia bo express parzy kawe, to co z niej zrobimy zależy od nas. Po opiniach innych w sieci w oczy rzuciły mi się następujące typy:
1) Ekspres ciśnieniowy LABESTO LECM6010S PÓŁAUTOMAT ( w sumie spoko bo klik i mam gotowca)
2) EKSPRES DE'LONGHI ECP 33.21 ( wg opinii do 500zł b,dobry i parzy dobrą kawe)
3) Ekspres kolbowy do kawy DeLonghi EC 156 (podobno słabo spienia i jest malutka wys na filiżankę, ale cena konkrencyjna)
4)EKSPRES DE'LONGHI DEDICA STYLE EC 685.BK
Proszę o pomoc i wyrozumiałość, bo nie wiem czym mam się kierować przy zakupie. Chciałbym żeby mi posłużył kilka lat