Autor Wątek: Ekspres + młynek perspektywicznie do 3000  (Przeczytany 3949 razy)

Offline Tedi Mężczyzna

• Ekspres: Gastro 1-2 GR, +/- 0,5 °C
  • Młynek: Gastro 65-75-85 mm.
Odp: Ekspres + młynek perspektywicznie do 3000
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Grudzień 2018, 10:16:01 »

Szanowni,

Jestem na etapie zakupu zestawu kolba + młynek, którego chciałbym używać przez najbliższe kilka lat. Chcę się na nim dużo nauczyć, chcę żeby był możliwie niezawodny, kompaktowy (malutka kuchnia), perspektywiczny, żeby nie ograniczał swoimi ew. wadami oraz żeby całość zmieściła się w 3000zł brutto. W grę wchodzi tylko sprzęt nowy i chciałbym dokonać zakupów w Konesso, ponieważ z Michałem jest świetny kontakt, a to bardzo sobie cenię.

Wskazany budżet jest budżetem maksymalnym i nie mam szczególnego parcia, żeby go wykorzystać w 100%. Na ten moment, prym wiedzie zestaw Gaggia Classic w wersji 2018 + Ascaso i-1 Mini, co po rabacie daje przyjemną nadwyżkę na ew. akcesoria i zapas dobrej kawy do nauki i czerpania przyjemności.

Pytanie jest pewnie przewidywalne - czy z dostępnego sprzętu nowego, jestem w stanie w tym budżecie skonfigurować zestaw zauważalnie lepszy i/lub bardziej perspektywiczny i/lub mniej zawodny etc?

Dla ekspresu nie widzę specjalnie alternatywy, natomiast w kwestii młynka zastanawiam się jeszcze nad Eureka Mignon i którymś Macapem.

Kup sobie Gaggię za 1200 zł i nie kombinuj.  ;)  A młynek do kompletu weź Fiorenzato F4 Nano.
Masz też go w Konesso.

https://www.konesso.pl/product-pol-2706-Mlynek-do-kawy-Fiorenzato-F4-E-NANO-bialy.html?gclid=EAIaIQobChMIrMCT0rOS3wIVhsmyCh2VmAVNEAAYAiAAEgLUI_D_BwE

Poproś o rabat, bo może braknąć stówy lub dwie.  :szampan:

EDIT. Jakieś jaja są z wielkością czcionki. Ale to tylko u mnie ma miejsce.  :mhh:
« Ostatnia zmiana: 09 Grudzień 2018, 10:54:41 wysłana przez Tedi »
Wolność słowa to podstawa tak samo jak picie kawy z samego rana.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi