1,8 (jeden cały obrót i potem na 8 ) -- tam gdzieś się zaczyna skala używania, czyli espresso, ale do prismo może to być zbyt drobno. Więcej niż 3,0 nigdy nie używam. Cuppingowo/drippowo jest w okolicach 2,0 - 2,2.
Wracając do porównania, bo mnie koledzy ciut zmobilizowali:
Ciężko to porównać, bo co to jest szybkość mielenia? Czas jako efekt prędkości pominąłem, skupiłem się na liczbie obrotów przy małej prędkości, aby żarna na pewno były pełne, aby wyeliminować podskakiwanie ziaren.
Pozostaje jeszcze kwestia ustawień: takie same ustawienia to te, które dają podobne rezultaty? czy te które mają średnią podobną wielkość cząsteczki? Ano właśnie. Znów pojawia się pytanie czy aby większa ilość pyłu nie sprawia, że dany młynek ustawiamy grubiej, a zatem będzie szybciej?
Pokusiłem się jednak o szybkie porównanie bezpośrednie i absolutnie nie mogę potwierdzić wniosku, że aergrind jest szybszy. Gdybym się do tego przyłożył, to pewnie udałoby mi się udowodnić tezę odwrotną. Niemniej nie chce mi się

bo są to w praktyce tak pomijalne sprawy, że znacznie łatwiej gdzieś indziej znaleźć te 20s. każdego dnia.