A po co tyle pesymizmu i negatywnego myślenia - nie lepiej napisać - "Komu mam dziękować, że wszystko okazało się w 100% perfekcyjne. Gdzie kupię taką maszynę i za ile?"
Chciałbym, żeby tak było jak mówisz. Przy tym też, żeby to odbyło się w trosce o jakość wody.
I dlatego też w takich testach nie chcę uczestniczyć.
Miałbyś bojler, to test by się znalazł. A tak w trosce o sprzedaż( popraw mnie jak się mylę), ta wiedza jest wręcz zakazana.
Po dokształt zgłoś się do Supermarketu, do innych wątków lub na priv.
Nie interesują mnie dane jako tako od producenta. Wolę polegać na tym co wyczytam z tego forum. Użytkownikiem termobloku też jeszcze jestem. Z bojlera wpiętego jako cześć grupy, kawę robiłem.
Z HX też. Ekspres jest prosty w budowie. Problemem jest oddziaływanie fizyczne. Nie tylko dla termobloków, lecz dla wszystkich producentów ekspresów.
Tak wiec jak coś będziesz zachwalał na podstawie danych z netu, to nie licz na moją pobłażliwość. Nie wszystkim pieniądze lecą z nieba, trzeba na nie zapracować.
Przez wiedzę zawartą na tym forum, jest duża szansa, że kupujący pozna możliwości towaru przez jego zakupem.
Dla mnie jest to priorytet.
Wracając do Supermarketu, gdy będę chciał coś kupić, zahaczę o ten dział.
Generalnie, do pomiaru temperatury używamy Scace Thermofilter - zdaje się, że ma taki Antonio. Wyniki są nie do końca takie same, jak przy ciastku kawowym (przepływ wody w czasie przez ciastko jest inny niż przez Scace Thermofilter, ale to szczegół), ale za to powtarzalne.
Wszystko rozchodzi się o pewne szczegóły. Dodam, środowisko ekstrakcyjne. Gdy są przydatne pewne reakcje to się je uwzględnia, gdy one szkodzą, to się o nich nie wspomina.