Hej, mam taki problem z młynkiem Commandante, otóż po jego rozkręceniu, wyczyszczeniu i ponowym złożeniu zauważyłem, że od pewnego czasu kiedy rączka młynka nie opada, jestem w stanie wykonać jeszcze aż 6 klików do maksymalnego skręcenia żaren (poziom w którym napotykam taki opór, że nie jestem w stanie już wykonać kolejnego klika). Czytałem na forum, że większość ma tak, że od poziomu w którym rączka opada do maksymalnego skręcenia są tylko 4 kliki, więc zastanawiam się co może być tego przyczyną. Wydaje mi się, że dobrze skręcam młynek, robiłem to zgodnie z instrukcją w necie.
Kiedy parzę kawę zdarza się też czasami tak, że przykładowo mam ustawione pod dripa 24 kliki i użyję młynka do zaparzenia 2-3 kaw i jest ok, po czym kolejne wychodzą w smaku inne, jakby nieco słabsze. Wtedy ponownie maksymalnie skręcam żarna, odliczam 24 kliki i jest ok.
Co może być przyczyną? Z moim młynkiem jest coś nie tak? To nowy młynek, mam go niecałe 3 miesiące. Jest to młynek Comandante C40 MK4 Nitro-Blade.