W tym zdaniu są minimum trzy bzdury.
Szczerze, to ja nie wiem co mam Tobie odpowiedzieć.
Szkoda, że mając dobry ekspres nie wykorzystujesz jego potencjału.
I innym przypadku moje słowa wziął byś jako min. które każdy powinien wiedzieć. Po to choćby, żeby nie zdziwić się co może być przyczyną gdy espresso "kopnie" pijącego nadmiernym kwasem lub goryczką.
Bym zapomniał. Powiedz jak zrobić test pod względem uzyskanego najlepszego smaku w espresso na wskutek dokonywania przemiału z różnych młynków w taki sposób, żeby był rzetelny.
Ja przepis na test, ten rzetelny mam bo znam temat w którym wypowiadam się.
@Paweł. Mam młynek wolnoobrotowy który jest połączeniem żaren 2 płaskich 85 mm z 1 stożkowym coś ok. 40 mm , a i tak najbardziej cenię sobie Macapa z płaskimi 75 mm.
Jak trafi się dobre ziarno to słodycz w 1 planie wycisnę. W tej materii najlepszy młynek może niewiele zdziałać, musi być bdb ekspres.
Mimo to jak się trafi jakiś Mazzer może być,
poluję na inny. Nazwy nie podam, ale dam znać gdy kupię.