Cześć,
Jako, że tak rozglądam się za jakąś używką - mam pytanie. Zastanawiam się nad kupnem Bezzery BZ07, która ma taki mały lub wielki defekt a mianowicie. Bojler się rozgrzewa, ale w momencie robienia espresso nie ma ciśnienia - gość z którym korespondowałem napisał, że najprawdopodobniej do wymiany jest pompa lub "expansion valve" napisałem w oryginale bo nie chciałbym cwaniaczyć, że się znam na angieleskim technicznym - google tłumacz podpowiedział, że to zawór rozprężny - nie wiem tylko czy coś takiego jest w expresie.
Drugi temat to Isomac TEA - pierwsza generacja, sprawny i odwapniony, ale mało informacji w necie.
Macie pewnie spore doświadczenie z takimi sprzętami ile może kosztować naprawa takiej Bezzery i jak z częściami do Bezzery i Isomaca. Bezzera chyba sporo mniejsza ma jakiś Bezzerowską grupę a`la E61 załączaną guzikiem,a nie dźwignią i wymiennik HX. Isomac Tea ma grupę E61 oraz HX i jest chyba większy.
Nie wiem czy to nie za wymagające maszyny na początek - ale każdy tu pisze, że i tak się przesiada na coś lepszego więc może się rzucę na głęboką wodę. Młynek poluje na Rancilio, ale może coś innego wpadnie uciekło mi kilka perełek jak byłem na wakacjach - ale pewnie coś ustrzelę.
Z góry dzięki za okazaną pomoc.