Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1949250 razy)

Offline byrzydal Mężczyzna

Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1590 dnia: 23 Grudzień 2015, 17:41:31 »
Zamówiłem i ja, tym razem kilka "mniej genialnych" kaw  ;)
Trochę się naszukałem miejsca na wpisanie kodu. Na szczęście moja żona jest bardziej spostrzegawcza niż ja  :D

Offline GregorMun Mężczyzna

« Odpowiedź #1591 dnia: 24 Grudzień 2015, 18:28:47 »
Serdeczne podziękowania i najlepsze życzenia dla Antonio. Historia krótka, wczoraj wyjazd do Polski, pomyślałem hmmm, dobrej kawy bym się napil. Przed wyjazdem rano wszedłem na sklep online, złożyłem zamówienie i dzisiaj piłem wspaniała kawkę. Antonio, wzór obsługi klienta i prędkości obsługi.

Gesendet von meinem HTC One M9 mit Tapatalk

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #1592 dnia: 28 Grudzień 2015, 10:44:05 »
Przedłużamy kod rabatowy 10% do końca roku na wszystkie single z serii "Synestezja" i na czekoladę --> hasło: "End-2015".

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #1593 dnia: 31 Grudzień 2015, 20:18:07 »
Wszystkim naszym Przyjaciołom dziękujemy za wsparcie i świąteczne życzenia. Życzymy wszystkiego najlepszego i zapraszamy na kolejne przygody z kawą w Nowym Roku :).

Offline korea83 Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca PL162T
  • Młynek: Mazzer SJ V Pro Electronic, etzMAX Light T, Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #1594 dnia: 01 Styczeń 2016, 17:25:57 »
Czy w najbliższych dniach można się spodziewać świeżej dostawy MaTop i Espresso #1?

Otworzyłem dzisiaj ostatnią paczkę i trzeba by powoli myśleć o uzupełnieniu zapasu ;)

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #1595 dnia: 01 Styczeń 2016, 21:22:08 »
Tak, tak. Zapraszam :).

Offline tytoos Mężczyzna

• Ekspres: Torre 2B, Rota v2
  • Młynek: E37S, C40 IH, J-Max
« Odpowiedź #1596 dnia: 02 Styczeń 2016, 19:33:02 »
a Mefisto będzie? Bo przed świętami nie zrobiłem zamówienia i zniknęło....

Offline Elka Kobieta

• Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
« Odpowiedź #1597 dnia: 03 Styczeń 2016, 17:06:27 »
Red zostanie wypalony i wprowadzony do sklepu jutro. Jeśli komuś odpowiada coś odrobinę jaśniejszego, polecam Sambę Noworoczną: jest to Brazylia Fazenda Fortaleza naturalna połączona z dość dużą domieszką Etiopii Rocko Mountain. Od Reda mieszanka ta różni się brakiem Hondurasu Comsa: jest delikatniesza, bardziej "pastelowa", trochę mniej "soczysta".

Ze świeżo palonych singli do espresso polecam Pacamarę Los Pirineos od Gilberto Baraohna: nieco ciemniej paloną niż ostatnio (w zapachu czerwone owoce a w posmaku "mleczna czekolada" i karmel") oraz rodzynkowo-śliwkową Kostarykę naturalną Hacienda Sonora. Na wprowadzenie do sklepu czeka świeże palenie "blendu mikołajkowego" czyli Hondurasu z Kolumbią oraz "debiut" naszego pracownika, Szymona, jako pomocniczego roastera:  "blend sylwestrowy"  :szampan:.

Wkrótce więcej szczegółów na temat aktualnej oferty sklepu.
Wszystkim naszym klientom życzymy Szczęśliwego Nowego Roku!  :kwiat:
« Ostatnia zmiana: 03 Styczeń 2016, 17:21:49 wysłana przez Elka »

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
« Odpowiedź #1598 dnia: 03 Styczeń 2016, 18:10:18 »
Również życzę wam szczęśliwego nowego roku i dostępu do jak największej ilości niezwykle pięknych kaw, zazdroszczę Szymonowi :)

Offline tytoos Mężczyzna

• Ekspres: Torre 2B, Rota v2
  • Młynek: E37S, C40 IH, J-Max
« Odpowiedź #1599 dnia: 14 Styczeń 2016, 12:31:49 »
a Mefisto będzie? Bo przed świętami nie zrobiłem zamówienia i zniknęło....
Dzięki za szybką przesyłke kawek i czekolady. Juz sie nimi raczę z nieukrywaną przyjemnością. Włoskie węgielki trafily do torby na cięzkie chwile, kiedy w młynie bedize pusto z jakiegoś powodu.... :)

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #1600 dnia: 17 Styczeń 2016, 13:35:00 »
Święta wreszcie minęły, zasypało nas wreszcie śniegiem :).

Trochę nowości czeka w naszym sklepie. Oprócz synestezjowej mieszanki RED jest jej wersja NY (New Year, New York?) z pewną dozą ziaren Pacamara z Los Pirineos w Salwadorze. "Powrót Karen Blixen" to może być nieśmiała zapowiedź mieszanek z Keniami. Mieszanka ta składa się z Kenii Marimira, Kostaryki Naranjo i z Brazylii Lilith. Jest całkiem zrównoważona, niezbyt kwaśna, niezbyt gorzka, dość czysta i klarowna.

Z moich mieszanek jest kolejne Espresso. Prawem kaduka nadałem tej mieszance numer 3. Oprócz mojej roboczej Brazylii z regionu Cerrado są dwie nowe arabiki, tym razem wypalone przez Synestezję: Kolumbia "La Cristalina" i Gwatemala "The Admiral's Command". Te nowe single zostały wypalone dość konkretnie, powiedzmy że w moim stylu, więc całość wypadła też w moim stylu, czyli Mastro Antonio Vivace :). Ponieważ Synestezja rości sobie prawa autorskie do nazwy "Cioccolato", to ta mieszanka dotąd przeze mnie palona została określona mianem "Chocolate Wave" czyli czekoladowej fali.

Wciąż mamy promocję na wszystkie Kenie i proponujemy je w cenie 30zł/250g. Wszystkie są świetne, więc polecam gorąco.

Cała reszta twórczości Synestezji jest godna pochwał. Kostaryka Sonora jest super w espresso. Kostarykę El Balar próbowałem w V60, bardzo dobra jest. A jest jeszcze Finca Santos... Kolejne Etiopie: Rocko jak zawsze do espresso; Limu i Guji też fajne są w espresso i V60. Przedwczoraj Ela wypaliła także Salwador Los Pirineos Pacamara oraz fenomenalną Dominikanę Don Jimenez. Gdy te ziarna z Dominikany się skończą, to nie wiem co zrobimy? Chyba będziemy musieli wyemigrować z tego kraju za kawą. Na jakieś Karaiby...  :smiech:

A wy jak tę Dominikanę oceniacie?
« Ostatnia zmiana: 17 Styczeń 2016, 13:37:03 wysłana przez Antonio »

Offline pafcio0 Mężczyzna

• Nanopalarnia Toruńska :)
  • Global Moderator
  • Ekspres: Profitec Move, Arrarex Caravel, Alternatywy
  • Młynek: Niche Zero, Sculptor 064, Fiorenzato F6d, armia ręcznych
« Odpowiedź #1601 dnia: 17 Styczeń 2016, 13:42:27 »
Dziękuję za gratis :)
Brazylijski Bob z rana uraczył mnie zadziwiająco słodkim i orzeźwiającym espresso, lżejszym niż się spodziewałem. Mniam!  :kawa:

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #1602 dnia: 17 Styczeń 2016, 13:56:09 »
No tak, z przyzwyczajenie zapomniałem o tych Brazyliach. Bob-o-link sam w sobie może konkurować z jakimiś wyrafinowanymi mieszankami. Wynika to z historii i pochodzenia tych ziaren, ręcznie zbieranych w małych jak na Brazylię farmach. Lilith z kolei jest dość typową reprezentacją wszystkiego co słynne w ziarnach z Brazylii: czekoladowe aromaty i konsystencja gęsta.

Offline pomm Mężczyzna

• Ekspres: Kawiarka, phin, AP, Hario V60-02, forumowy dripper (Kalita), kubek
  • Młynek: Hario Slim, Nuova Simonelli MDX, Mahlkönig Guatemala
« Odpowiedź #1603 dnia: 17 Styczeń 2016, 13:59:26 »
Dominikana jest fantastyczna, niestety już mi się skończyła, ale była słodziutka, owocowo-kwiatowa, zbalansowana i nieprzyzwoicie czysta. Jedna z najlepszych kaw w alternatywach jaką piłem.

Offline DrUsagi Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
« Odpowiedź #1604 dnia: 17 Styczeń 2016, 14:40:42 »
A Chocolate Wave jest baardzo czekoladowe. Charakter Hondurasu plus dodatki świetnie sie uzupełniają.
LMWDP #469

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi