pal licho kawę i młynek:
pytania: czy to normalne że przy założonej jak na schemacie uszczelce -nowej- i sitku oraz przy pustej łyżce -bez kawy- łychy nie da sie podpiąć pod grupę?
no chyba nie

wychodzi na to że była tam jakaś stara uszczelka, a ja przez nieudolność ją wklinowałem głębiej i teraz za cholerę sie nie da jej wyciągnąć bez co najmniej obrócenia ekspresu na bok itp.
Przyjąłem że nie ma tam żadnej uszczelki tylko tak na zdjęciach widać syf czarny , po założeniu nowej uszczelki nie ma możliwości podpięcia łyżki,nawet na pusto ,wiec coś tam musi być, pozostaje ostudzić ekspres,spuścić wodę i go obrócić na boczek ,sprawdzić itp
odnośnie dźwigni...... ok ciągnę w dół....blokuje się , nie dotykam jej, a kawa leci jak głupia,dźwignia stoi w miejscu, mam wrażenie że jakbym pozwolił to bym spuścił cały bojler a dźwignia by nie drgnęła.
popycham ją delikatnie do góry mówisz....no delikatnie to u mnie nie jest,trzeba nieco siły i dźwignia idzie sama ale ona leci tak że rękę wyrywa,musze ją hamować bo walnie z całą siłą w obudowę!!!!!!!
ile dźwignia powinna iść z pozycji od najniższej do najwyższej? bo u mnie to 0,5 sekundy.