Autor Wątek: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków  (Przeczytany 772517 razy)

Offline kitsune

• Ekspres: AVX Snow White, Kawiarka GAT 4tz, V60
  • Młynek: Timemore C3, ITOP-03
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #2820 dnia: 26 Marzec 2025, 10:48:58 »
Tak, strumyki liczymy jako dwie różnice.
Szukając 8 różnicy posiłkowałem się już programem graficznym nakładając obrazki na siebie, bo założyłem, że kawa to jednak jako jedna różnica  :redface:

Offline wacek_1984

• Ekspres: Aeropress, FP, V60
  • Młynek: Kingrinder K6
« Odpowiedź #2821 dnia: 26 Marzec 2025, 22:16:26 »
Ja już nawet dzieciaki zagoniłem do niewolniczej roboty poszukiwania różnic ;D Dopiero potem przeczytałem.

Offline wacek_1984

« Odpowiedź #2822 dnia: 31 Marzec 2025, 18:51:03 »
Cześć,
Planujecie jakąś nowość w przelewie w ciągu 1-2dni? Kenya i Wush wyszły zanim zdążyłem zamówić :D

Dzięki

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
« Odpowiedź #2823 dnia: 31 Marzec 2025, 20:51:14 »
Wiosenna aktualizacja kaw.

Ofertę odświeżamy wraz z przychodzącą wiosną i w segmencie espresso i w jasno palonych kawach.

Tanzania Kilimanjaro, Gwatemala Atitlan Finca Pampojila i Brazylia Montiqueria będą dostępne jeszcze w pierwszej połowie kwietnia. W zamian sukcesywnie będziemy dodawać do sklepu Brazylie Maragogype, Peru Monte Verde - Rodriguez de Mendoza, Honduras Mierisch - Finca la Alita, Kenia Kirinyaga, Salwador Las Delicias Mauricio Escalon w obróbce naturalnej… Staramy się utrzymać ceny na odpowiednim poziomie, jednocześnie nie schodząc z jakości, a to jest najważniejsze.

Etiopia Refisa, Brazylia Fazenda das Almas anaerobic, Kostaryka Valverde honey i Rwanda Cafes das Mamans powoli dobiegają ku końcowy. W sklepie już się pojawił microlot z Kolumbii, Anaerobic z plantacji La Colombia. Geisha Finca El Division I Wush Wush z plantacji La Cinta będą w dalszej sprzedaży. Do tych ciekawych odmian z Kolumbii, dołączymy jeszcze Sidre i obróbkę Nitro.

Z Etiopii wiosenny powiew przyniosą nam Halo Beriti, natural z Gedeo Zone i Gore-Geisha z Geisha Farm. Z Nikaragui pojawi się natural w postaci odmiany Marsellesa, z Rwandy ze stacji Karambi tradycyjny Red Bourbon, a z Kenii mikrolot Mukunga Estate.

Wiosna będzie całkiem ciekawa, dużo nowości znajdzie się w naszym sklepie, nowe odmiany i obróbki. Przygotowujemy jeszcze parę nowości, ale o tym będziemy informować na bieżąco.

Znalezienie różnic na zdjęciach Wam się spodobało, już przygotowuje następną zagadkę.

W sobotę (05.04) dołączamy do łódzkich palarni kawy, które wraz z klubo-kawiarnią Owoce i Warzywa świętują ich 15-lecie. Będzie okazja spróbować nasze nowe kawy w postaci espresso i w przelewie.

@wacek_1984  ziarenka Wush Wush są zaplanowane jutro do upalenia. Finca La Colombia anaerobic też jest świetną.

Offline wacek_1984

« Odpowiedź #2824 dnia: 01 Kwiecień 2025, 07:31:53 »
@ranGo - elegancko, dzięki, to czekam do południa jak wrzucisz, będzie zestaw Kolumbijski. chociaż widzę że LaReserva wyszła ;( No to będize mniej Kolumbii ;D

Offline wacek_1984

« Odpowiedź #2825 dnia: 02 Kwiecień 2025, 16:54:34 »
Miałeś rację, świetna kawa, pachnie genialnie. Bardzo słodka + czerwone owoce, może nie to, co lubię najbardziej, ale stosunek cena/jakość, doskonały.

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
« Odpowiedź #2826 dnia: 02 Kwiecień 2025, 21:48:46 »

Miałeś rację, świetna kawa, pachnie genialnie. Bardzo słodka + czerwone owoce,
A o której piszesz ?

Offline michau6

• Ekspres: aeropress
  • Młynek: graef
« Odpowiedź #2827 dnia: 03 Kwiecień 2025, 12:16:13 »
@ranGo czy mógłbyś dopisać info które z tych kaw wiosennych są do espresso a które do przelewu?

PS. czy w tym lub przyszłym tygodniu, któreś z nowości będą jeszcze dodane do oferty sklepu (pytam o te które jeszcze nie weszły).

Wiosenna aktualizacja kaw.

Ofertę odświeżamy wraz z przychodzącą wiosną i w segmencie espresso i w jasno palonych kawach.

Tanzania Kilimanjaro, Gwatemala Atitlan Finca Pampojila i Brazylia Montiqueria będą dostępne jeszcze w pierwszej połowie kwietnia. W zamian sukcesywnie będziemy dodawać do sklepu Brazylie Maragogype, Peru Monte Verde - Rodriguez de Mendoza, Honduras Mierisch - Finca la Alita, Kenia Kirinyaga, Salwador Las Delicias Mauricio Escalon w obróbce naturalnej… Staramy się utrzymać ceny na odpowiednim poziomie, jednocześnie nie schodząc z jakości, a to jest najważniejsze.

Etiopia Refisa, Brazylia Fazenda das Almas anaerobic, Kostaryka Valverde honey i Rwanda Cafes das Mamans powoli dobiegają ku końcowy. W sklepie już się pojawił microlot z Kolumbii, Anaerobic z plantacji La Colombia. Geisha Finca El Division I Wush Wush z plantacji La Cinta będą w dalszej sprzedaży. Do tych ciekawych odmian z Kolumbii, dołączymy jeszcze Sidre i obróbkę Nitro.

Z Etiopii wiosenny powiew przyniosą nam Halo Beriti, natural z Gedeo Zone i Gore-Geisha z Geisha Farm. Z Nikaragui pojawi się natural w postaci odmiany Marsellesa, z Rwandy ze stacji Karambi tradycyjny Red Bourbon, a z Kenii mikrolot Mukunga Estate.

Wiosna będzie całkiem ciekawa, dużo nowości znajdzie się w naszym sklepie, nowe odmiany i obróbki. Przygotowujemy jeszcze parę nowości, ale o tym będziemy informować na bieżąco.

Znalezienie różnic na zdjęciach Wam się spodobało, już przygotowuje następną zagadkę.

W sobotę (05.04) dołączamy do łódzkich palarni kawy, które wraz z klubo-kawiarnią Owoce i Warzywa świętują ich 15-lecie. Będzie okazja spróbować nasze nowe kawy w postaci espresso i w przelewie.

@wacek_1984  ziarenka Wush Wush są zaplanowane jutro do upalenia. Finca La Colombia anaerobic też jest świetną.

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
« Odpowiedź #2828 dnia: 03 Kwiecień 2025, 12:38:34 »
Pod espresso:

Z nowości, dostępna od wczoraj jest Peru Monte Verde (dzisiaj musieliśmy wypalić następną partie), a jutro włączymy do oferty i Honduras La Alita (to ta kawa pakowana próżniowo i dostarczana w kartonach zamiast w workach).

Pod metody przelewowe:

Od jutra będzie dostępna Etiopia Halo Beriti, potem pozostałe sukcesywnie będziemy dołączać do oferty.

Offline sub5even

• Ekspres: jura s8
« Odpowiedź #2829 dnia: 04 Kwiecień 2025, 14:24:33 »
@ranGo Mam pytanie czy wybierajac 1kg to dostane dwa razy po 500gr? czy 1kg. I czy jest możliwośc przy zamawianiu 1kg dostac dwa opakawnia po 500g

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
« Odpowiedź #2830 dnia: 04 Kwiecień 2025, 14:37:53 »
Przy zamówieniu 1kg kawy, dostajecie 2x500g, chyba że ktoś zażyczy w jednej torebce. Torebki mają zawór i zip, ale lepiej jest, jeżeli jedna zostanie przez jakiś czas nieotwierana i poczeka na swój czas.
To samo jest przy zamawianiu 500g kawy jasno palonej, pakujemy jak do tej pory 2x250g.

Offline Kekacz Mężczyzna

• Ekspres: Lelit MaraX V2, (było: RS V4 PID, Gaggia Baby Twin)
  • Młynek: Eureka Single Dose, Timemore Slim Titanium, (było: F4 Nano V2, Gaggia MDF Stepless)
« Odpowiedź #2831 dnia: 06 Kwiecień 2025, 12:50:12 »
Chyba pora uaktualnić opis Ekstra Selekt na stronie. Nadal wisi info o Arabica 70%, Robusta 30%, a tymczasem na etykiecie mam 100% Arabica.
W młynku: Prima Intenso
"Im więcej wiem o kawie, tym mniej wiem o kawie"

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
« Odpowiedź #2832 dnia: 07 Kwiecień 2025, 16:57:39 »
Ekstra Selekt zostało aktualizowane do obecnego profilu, 30% Robusta Indie Parchment i 70% Arabika (Brazylia Santos, Kolumbia Excelso, Indie Plantation AA). Czekaliśmy na Indie Parchment (myta obróbka), jednej z najlepszych odnośnie do mieszanek.

Spośród osób wysyłających prawidłowa odpowiedź w zabawie „Znajdź różnicę” wylosowaliśmy dwie osoby, którym na adres mailowy wyślemy kod rabatowy na przyszłe zakupy. W kwietniu następny konkurs tym razem będzie dostępny i na stronie sklepu. Trochę trudności wam sprawiło to zadanie, ale postaram się, aby następny konkurs nie był łatwiejszy.

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
« Odpowiedź #2833 dnia: 07 Kwiecień 2025, 17:23:02 »
Powiem szczerze, że żeby zobaczyć brak tego napisu na tabliczce znamionowej, to musiałem dobrze powiększyć i się przypatrzeć. Choć od początku podejrzewałem, że ta perspektywa widzenia musi mieć uzasadnienie, to jako ostatni znalazłem ten element, choć odpowiedzi nie wysyłałem, bo trochę się znamy, to zabawa fajna.

Offline Kekacz Mężczyzna

• Ekspres: Lelit MaraX V2, (było: RS V4 PID, Gaggia Baby Twin)
  • Młynek: Eureka Single Dose, Timemore Slim Titanium, (było: F4 Nano V2, Gaggia MDF Stepless)
« Odpowiedź #2834 dnia: 08 Kwiecień 2025, 16:29:45 »
Ekstra Selekt zostało aktualizowane do obecnego profilu, 30% Robusta Indie Parchment i 70% Arabika (Brazylia Santos, Kolumbia Excelso, Indie Plantation AA). Czekaliśmy na Indie Parchment (myta obróbka), jednej z najlepszych odnośnie do mieszanek.

Aaa, czyli to bardzo ostatnia zmiana. Załapałem się jeszcze na wersję 100% Arabica i bardzo mi podeszła.

ekstraselek_marzec2025.jpg
W młynku: Prima Intenso
"Im więcej wiem o kawie, tym mniej wiem o kawie"

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi