Autor Wątek: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków  (Przeczytany 773681 razy)

Offline ikpara

Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #2790 dnia: 17 Styczeń 2025, 11:14:18 »
No, cóż mnie bardzo odpowiada taka różnorodność oferty, chociaż często żałuję, że zniknęła konkretna kawa a była taka dobra. Pocieszeniem jest fakt, że za chwilę znowu pojawi się znowu coś extra (tylko trzeba w to trafić). Teraz właśnie jestem na etapie żałowania, że nie ma już Hondurasu Las Delicas.
Tak więc życzę sobie (egoista ze mnie  ;) ) jak również wszystkim "ludziom dobrej woli" utrzymania takiego poziomu i wachlarza kaw w 2025 roku.

Offline Dale Cooper

• Ekspres: V60, Kalita Wave, Switch, Deep27, Aeropress, Bialetti New Venus
  • Młynek: Timemore C3, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #2791 dnia: 17 Styczeń 2025, 15:42:19 »
Ani to skarga ani zażalenie :) W sumie nie wiem co, chyba refleksja. Patrzę na ofertę sklepu i uderzyły mnie dwie rzeczy. 1. Brak logo. 2. Etykiety kaw. One są tak... inne :) I napiszę szczerze - one są „anty designerskie”. Są wyjątkowe! W zalewie „dobrze zaprojektowanych” opakowań z innych palarni, one są w jakiś sposób urzekające. Nie wiem, czy to wyszło tak po prostu, czy to celowa strategia marketingowa.

Offline THRaKeD Mężczyzna

• Ekspres: AeroPress, kawiarka
  • Młynek: Timemore C3S
« Odpowiedź #2792 dnia: 23 Styczeń 2025, 10:18:23 »
Etykiety kaw. One są tak... inne  I napiszę szczerze - one są „anty designerskie”. Są wyjątkowe! W zalewie „dobrze zaprojektowanych” opakowań z innych palarni, one są w jakiś sposób urzekające.

Absolutnie się zgadzam.
Są fantastyczne.

Offline maro Mężczyzna

• Ekspres: Profitec Move
  • Młynek: Fiorenzato F64 Evo Sense, Mazzer Mini E
« Odpowiedź #2793 dnia: 23 Styczeń 2025, 13:37:38 »
Ja się już od jakiegoś czasu zastanawiam po co muszę dwa razy wpisywać adres przy zamówieniu ?

Offline kamyk233 Mężczyzna

• Ekspres: Moccamaster, Lelit Elizabeth
  • Młynek: KINGrinder K6
« Odpowiedź #2794 dnia: 23 Styczeń 2025, 13:39:40 »
Etykiety kaw. One są tak... inne  I napiszę szczerze - one są „anty designerskie”. Są wyjątkowe! W zalewie „dobrze zaprojektowanych” opakowań z innych palarni, one są w jakiś sposób urzekające.

Absolutnie się zgadzam.
Są fantastyczne.

Zawsze mnie to zastanawiało - czy one są generowane przez AI?

Offline wacek_1984

• Ekspres: Aeropress, FP, V60
  • Młynek: Kingrinder K6
« Odpowiedź #2795 dnia: 23 Styczeń 2025, 15:33:53 »
Z tego co wiem, Goran jest artystą, malarzem, akrobatą i to jego dzieła ;)

Już raz mu proponowałem, by pomyślał nad np zakładkami do książek itp.

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
« Odpowiedź #2796 dnia: 24 Styczeń 2025, 08:31:38 »
Ja się już od jakiegoś czasu zastanawiam po co muszę dwa razy wpisywać adres przy zamówieniu ?

Przechodząc do podsumowania, wypełniamy dane płatnika wraz z adresem. Jeżeli adres dostarczenia jest inny niż nasze dane, to poniżej mamy mozliwość wpisania dodatkowego adresu. Jeżeli adres jest taki sam, to odznaczamy wybór - Wysłać na inny adres? i nie musimy ponownie wpisywać adres. Jest to opcja w przypadku wybrania dostarczenia paczki przez kuriera.

W przypadku wybrania paczkomatu, wybieramy właściwy paczkomat.

Offline maro Mężczyzna

• Ekspres: Profitec Move
  • Młynek: Fiorenzato F64 Evo Sense, Mazzer Mini E
« Odpowiedź #2797 dnia: 26 Styczeń 2025, 17:24:35 »
O.K. jest klikacz i po odkliknięciu znika dodatkowy adres. Rzeczywiście we wszystkich sklepach, w których robiłem zakupy jest taka opcja tyle, że działanie (kliknięcie) jest wymagane jeśli chcę podać drugi adres a u Ciebie jest odwrotnie dla tego się zamotałem  ;)

Offline korea83 Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca PL162T
  • Młynek: Mazzer SJ V Pro Electronic, etzMAX Light T, Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #2798 dnia: 04 Luty 2025, 21:53:09 »
Cześć,

czy do oferty wróci jeszcze Brazil Honey Gold? Bardzo posmakowała tak mnie jak i żonie i chętnie bym jeszcze kupił  :ok:

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
« Odpowiedź #2799 dnia: 05 Luty 2025, 08:46:03 »
@korea83  Nie wiem, jak często zamawiasz kawy, ale jeżeli Brazil HG nie wróci do oferty do tego czasu kiedy będziesz chciał uzupełnić zapasy, wybierz inną Brazylię w sklepie, a w komentarzu do zamówienia napisz, że w zamian ma być Honey Gold. Jeszcze parę worków tej Brazylii jest w magazynie.

Obecna Brazylia w sklepie to duże ziarenka Yellow Bourbon z regionu Mantequiera, tego samego producenta, od którego dostarczono nam Vine Blend. Widoczne są zmiany w obróbce brazylijskiej kawy, ale tradycyjne profile nadał są wszechobecne. W weekend pojawi się pod przelew brazylijski mikro lot z plantacji Das Almas, odmiana Icatu w obróbce anaerobowej. Pod przelew będzie dużo nowości w tym sezonie, nudą wiać nie będzie ;) Już nie długo zapodam większą aktualizację.

• Młynek: Mazzer SJ V Pro Electronic, etzMAX Light T, Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #2800 dnia: 05 Luty 2025, 09:15:06 »
wybierz inną Brazylię w sklepie, a w komentarzu do zamówienia napisz, że w zamian ma być Honey Gold.

Dzięki, tak zrobiłem.

Offline wacek_1984

• Ekspres: Aeropress, FP, V60
  • Młynek: Kingrinder K6
« Odpowiedź #2801 dnia: 06 Luty 2025, 13:13:28 »
El Salvador El Aguacate - polecam, ciężka, ale bardzo esencjonalna, bardzo fajne cytrusy.

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
  • Młynek: 3 elektryczne + 1 ręczny (wielki)
« Odpowiedź #2802 dnia: 06 Luty 2025, 15:07:30 »
A u mnie dzisiaj takie dojechały.

20250206_133011.jpg

Dziękuję Goran i podziękuj reszcie załogi.
Pozdrawiam
Jurek.
Jka
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

Offline Darecky

• Ekspres: Breville Barista Max VCF126
« Odpowiedź #2803 dnia: 07 Luty 2025, 19:38:58 »
Hmm… LaVaca to w końcu arabica czy mieszanka z robustą

« Odpowiedź #2804 dnia: 07 Luty 2025, 19:47:47 »
wybierz inną Brazylię w sklepie, a w komentarzu do zamówienia napisz, że w zamian ma być Honey Gold.

Pisząc taki komentarz do zamówienia liczyłem się z tym, że trzeba będzie poczekać kilka dni aż wybrana kawa pojawi się znowu w sklepie. Mocno się zdziwiłem gdy zobaczyłem, że przesyłka jest już w przygotowaniu. Byłem pewien, że to jakaś pomyłka i jednak dostanę kawę która akurat jest dostępna. Szybki telefon do palarni aby wyjaśnić i nagle słyszę, że wybrana przeze mnie kawa zaraz idzie do pieca...

Bardzo doceniam takie podejście do klienta 😊 Wielkie dzięki za spełnienie mojej prośby 👍

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi