Na tą chwilę nie zastąpi to mojego ulubieńca.
Po kolejnych zabawach z sitkiem
Decent pod przelewy już nie byłbym tak bardzo pewien tego co zacytowałem i pogrubiłem
Cdn.
A że dzisiaj niedziela to u mnie kolejna zabawa "cudowanie" co prawda wielkiego cudu nie ma za to wyszedł mi niezły poranny dzbanuszek kawy z mlekiem do tradycyjnej niedzielnej jajecznicy

Parametry jakie są wgrane w ekspresie trochę zmieniłem pod siebie - to to zaznaczone strzałkami oraz zmniejszyłem ciśnienia z 9bar na 8bar(nie wiem czy można jeszcze zmniejszyć ) jak tak to zobaczę co by było przy tym jak dam np.6bar.

Dzisiaj by mieć pewność że mi się to wszystko pomieści i nie zaleję przypadkiem kuchni

dałem większy dzbanek i inny też większy "dripper" wszystko weszło ładnie bezproblemowo pod kolbę i wagę.
I tak sobie leciało mleko w dzbanku nie spienione tylko podgrzane.

Ciastko czy jak to tam to się nazywa wyglądało tak.

Tradycyjnie wykresy

Z tabletu.

To co się zapisało w komputerze.

Moje notatki zapisane w tym programie na komputerze.
Krótkie podsumowanie - ja jakiejś specjalnej różnicy w smaku porannej śniadaniowej kawy zrobionej tym moim przelewem z
Decenta i tym co robię na co dzień czyli "MARCO, Ottomatic Coffeemaker" nie zauważyłem i to i to po dodaniu mleka robi się pijalne do śniadania.
Jako że z rannego przelewu do śniadania nie będę mógł zrezygnować to szukam czegoś co pozwoli mi wyeliminować z blatu ten ekspres przelewowy bo jednak trochę miejsca mi on zajmuje a skoro można by to robić ekspresem kolbowym jaki mam na tym blacie to nic nie stoi na przeszkodzie by to stało się codziennością, za zaoszczędzone w ten sposób miejsce wykorzystać na
!! zakup jeszcze jednego ekspresu kolbowego i tutaj w rachubę wchodziło by kupno czegoś tylko i wyłącznie od
ECMDecent + ECM obok siebie czemu nie
Jka