Tak, ale weź też pod uwagę to, że nie szanujesz tego co do tej pory na forum zostało napisane - a można by z tego zrobić encyklopedię. Nie włożyłeś czasu w to, żeby poczytać to co tu zostało napisane a wyskoczyłeś od razu z pytaniem - dziwisz się, że się pojawia krytyka w tym kierunku? Moim zdaniem, jeśli chcesz zainwestować kilkadziesiąt tysięcy w kawiarnię a szkoda Ci jednego dnia na poczytanie na temat sprzętu, powinieneś odpuścić. Lokal w centrum, 40 tysięcy na sprzęt, a czasu na poczytanie na temat sprzętu, który będzie Twoim głównym źródłem dochodu, nie masz albo Ci go na to szkoda. Ja osobiście gdybym miał inwestować takie pieniądze to gdyby trzeba było i tydzień bym czytał, żeby zadać sprecyzowane pytanie(a) o konkretne rzeczy i niuanse, które mogą mieć znaczenie, ale przynajmniej coś wiedział na temat tego, na co idą moje pieniądze... Ale to tylko moje zdanie, które może być dla Ciebie warte tyle, ile papier toaletowy. I nikt tu nie pisał o czekaniu miesiąc, żeby dojrzeć do zadawania pytań, tylko dokładnie o to, co zostało napisane - "Poczytaj kilka dni, zainteresuj się tematem, który sam wywołałeś, będzie łatwiej." a brakiem szacunku jest to, że wchodzisz i pytasz bez poświęcenia minuty na przeczytanie forum, a dziwny jest Twój argument - "szacunek do Kolegów/Koleżanek na forum oddaje wierząc w ich wiedzę/doświadczenie " który tylko pokazuje Twoje lenistwo... Przy okazji ciekawi mnie co byś zrobił, gdyby ktoś Ci tu podał na tacy konkretny zestaw, kupiłbyś i by się okazało, że nie pracuje Ci sie na tym wygodnie - żałowałbyś, że nie poświęciłeś na szukanie więcej czasu czy przyszedł tu z pretensjami, że Ci badziew polecili?