15kg jak kolega Rasputin napisał, koszty wysyłki 30eur. 30eur za 15kg rozumiem, no bo chyba nie za kg, czyli 135zł, czyli koszt wysyłki 250gr to 2,25 eur, bym przystał na taką cenę, plus w PL 15zł nawet szybkim kurierem, czyli koszt wysyłki dla 250gr to łącznie 25zł. Czemu przedsiębiorca nie ma VAT UE?, Przedsiębiorca Polski kupuje w Szwecji kawę w kwocie netto, w Polsce dolicza 23% VAT. Zakładając, że w Szwecji kawa jest w podstawowej stawce 25% to polski przedsiębiorca kupi ją 2% taniej niż odbiorca indywidualny (przy zerowym zysku). Liczyć to ja potrafię, że tak powiem..... zawodowo

Nie wiem ile kosztują te kawy speciality, zakładam, że dużo, mówimy tu o surowcu bo jeżeli chodzi o koszty pracy to w PL są niższe, zakładając palenie tutaj.
Nie wiem po co to emocje, 300zł za kg, jak kogoś stać to kupi, mnie nie stać dlatego się zdziwiłem ceną kawy, w abonamencie pewne koszty szukania klienta odpadają, taki chyba cel tej sprzedaży, stały klient, stały zysk, ale to może taka moja logika sknery:)