Autor Wątek: Pęknięty pojemnik na wodę.  (Przeczytany 14804 razy)

Offline Apos33

• Ekspres: ECM Heidelberg
  • Młynek: Mazzer Mini E
Odp: Pęknięty pojemnik na wodę.
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Listopad 2016, 09:46:59 »
Pistoletem z klejem nie próbowałem, taki klej chyba nie nadaje się do żywności. Z tym workiem to ciekawy patent. A jestem z okolic Nowego Targu. Poczytam o tych akwariach akrylowych.

Offline WasylGd Mężczyzna

• Ekspres: LaPavoni Professional, phin, Mukka Exspress, Bialetti Brikka, džezva z Sarajewa
  • Młynek: Macap M2M
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Listopad 2016, 10:21:35 »
Może warto popytać w warsztacie wymiany i napraw szyb samochodowych? Szyby zespolone składają się z kilku warstw i wiem, że w przypadku pęknięć jest możliwość naprawy.

Może to zadziała, ale czy warto tracić tyle czasu na główkowanie? Może prościej kupić nowy zbiornik i spać spokojnie, bez ryzyka, że naprawiony sie rozszczelni i temat będzie uporczywie wracał.

Offline Apos33

« Odpowiedź #17 dnia: 17 Listopad 2016, 10:52:08 »
Bardzo dziękuję wszystkim kawomaniakom za pomysły. Wasyl poniekąd masz rację, też tak myślę, tylko z drugiej strony chciałbym sobie udowodnić, że dam radę   8) Zamówiłem worki, to może wypalić.

Offline WasylGd Mężczyzna

• Ekspres: LaPavoni Professional, phin, Mukka Exspress, Bialetti Brikka, džezva z Sarajewa
  • Młynek: Macap M2M
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Listopad 2016, 17:24:16 »
Jeśli traktujesz tą naprawę ambicjonalnie, to rozumiem i popieram!

Oczywiście czekamy na wyniki prac i pozytywne zakończenie problemu! Trzymam kciuki.

Jeszcze mi wpadł do głowy pomysł, by na cały bok z uszkodzeniem, nakleić wysokiej jakości folię samoprzylepną z atestem. Widziałem kiedyś taką naprawę tanku z zalewą octową w maszynie pakującej śledzie. Tam kleili specjalną folią alu i grzali potem miejce przyklejenia.
Tank był ogromny i udało się go uszczelnić.
« Ostatnia zmiana: 17 Listopad 2016, 17:34:09 wysłana przez WasylGd »

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Listopad 2016, 07:51:24 »
A jestem z okolic Nowego Targu.

Gdyby to był Wrocław, to na Krakowskiej jest sklep z opakowaniami. Mają tam szeroki wybór. Wklep sobie TECHNO.
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline Apos33

« Odpowiedź #20 dnia: 18 Listopad 2016, 10:24:19 »
Na razie spróbujemy najprostszego pomysłu, czyli worki. To może wypalić. Będą dziś bądź w poniedziałek.

Offline Apos33

« Odpowiedź #21 dnia: 22 Listopad 2016, 10:58:26 »
Worki przyszły, "zamontowane". Niby działa, dopiero przy zakładaniu worka oświeciło mnie, że czujnik poziomu wody już nie będzie spełniał swojej roli, bo przecież będzie poza workiem. Można go oczywiście przymocować na stałe, ale weź zapomnij zajrzeć ile jest wody...

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi