Dzień dobry!
Na Forum trafiłam przez przypadek , desperacko szukając informacji o tym, jaki ekspres zakupić - na ten "pierwszy". Przeszukałam i przeczytałam bardzo duzo wątków - i szczerze powiedziawszy - zgubiłam się w nadmiarze informacji , ktore tu znalazłam.
Widząc , ze bardzo duża cześć osób zakłada podobne tematy , ośmieliłam sie jednak takowy założyć, ponieważ naprawdę juz nie wiem , na ktory i czy w ogóle się decydować na ekspres.
Moje główne pytanie : który (marka,model itp.) ekspres jest dobry dla osoby początkującej zarówno w temacie kawy , jak i ekspresów - w , niestety, niskim budżecie - do ok.2000 zł - i czy w tym przedziale kwotowym znajdzie się coś godnego polecenia?
O młynku pamietam , ze do kolbowych ekspresów musi byc - i biorę to pod uwagę.
Dodam, ze swoje poszukiwania internetowe rozpoczęłam od szukania informacji o ekspresach automatycznych Nivona 636 i 646 - ale , jak zrozumiałam po lekturze Forum - nie ma sensu wydawać takich pieniędzy na właśnie automat (co mnie trochę zmartwiło, ponieważ naprawdę chciałabym ww.

)
Najczęściej piję cappuccino , flat white i od czasu do czasu espresso .
Podsumowując - gdyby znalazł się ktoś , kto byłby na tyle uprzejmy i cierpliwy , aby pomoc mi znaleźć odpowiedzi na moje małe pytania , byłabym bardzo wdzięczna - i za co z góry dziękuję!
Pozdrawiam!