Ja niestety też muszę się zgodzić z powyższymi opiniami odnośnie tej rwandy, ciemne palenie i ciężkie odczucia, zupełnie dla mnie obce w alternatywach. Może jeśli macie jakiś sprawdzony przepis na nią, to się podzielcie proszę, bo mi jeszcze troszkę zostało
Podobne odczucia, chyba nawet cięższe mam ze "Special bru" mimo, że palenie wygląda na jaśniejsze, to smak ciężki, dużo goryczy, jak dla mnie też niezbyt się nadaje do alternatyw, ale też jest opisana jako "espresso" więc może tu jest odpowiedź, chociaż była w zestawie próbek do alternatyw

Kongo jak dla mnie lepsze od dwóch poprzednich, czuć aromaty czarnej herbaty rzeczywiście, natomiast jak dla mnie też odrobinę za ciężka, może spróbuje jeszcze z niższą temperaturą.
Natomiast ostatnia kawa z zestawu próbek, Rwanda kilimbi to zupełnie coś innego, dla mnie super, zupełnie inne aromaty niż w kawach które są zwykle dostępne, aromat trawy cytrynowej, czy rzeczywiście tego zielonego jabłka, jak dla mnie bomba ! Ale tak naprawdę to jedyna z zestawu, która mi podchodzi, nie tak ciężka i naprawdę pyszna.
Generalnie moje odczucia są takie, że ta palarnia lubi wypalac kawy mocniej niż większość palarni ze speciality do alternatyw, jak dla mnie trochę za mocno.