Autor Wątek: Lelit Mara 62 l, ECM mechanika IV profi, Rocket evolutione V2, Bezzera Mitica To  (Przeczytany 25094 razy)

Lobo_M

• Gość
Odp: Lelit Mara 62 l, ECM mechanika IV profi, Rocket evolutione V2, Bezzera Mitica To
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Wrzesień 2016, 08:09:18 »
Zrobię filmik, ciśnienie narasta powoli, ale czy to jest Profi narastanie to ocenicie sami

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline piomic

• Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
Odp: Lelit Mara 62 l, ECM mechanika IV profi, Rocket evolutione V2, Bezzera Mitica To
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Wrzesień 2016, 09:29:22 »

Podpięcie do sieci to jest moim zdaniem "must have" ;).

W końcu trzeba zrobić ten remont w kuchni...

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
« Odpowiedź #62 dnia: 10 Wrzesień 2016, 09:38:05 »
A tak na marginesie Dalla Corte to sa dostępne oficjalnie w Polsce? Ktos cos wie?

http://www.dallacorte.pl/

Offline dopeman

« Odpowiedź #63 dnia: 10 Wrzesień 2016, 11:25:32 »

Podpięcie do sieci to jest moim zdaniem "must have" ;).

W końcu trzeba zrobić ten remont w kuchni...
I co kranówa do ekspresu, czy po drodze jakiś filtr, czy w ogóle osobny obieg wody z właściwym filtrem i mineralizatorem tylko do kawy? Gdzie to pochować, kilka szafek chyba by to zajęło ;)

Offline piomic

« Odpowiedź #64 dnia: 10 Wrzesień 2016, 11:28:06 »
Ja cały czas leję kranówę. Używam jej też do picia tak normalnie, szklanka pod kran bo mi się nie chce schylać paszczą.

Offline Miklas Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
    • Instagram
  • Ekspres: Astoria CKE + sitka IMS, AeroPress, FrenchPress, Hario V60-02, V60-01, Kawiarka Bialetti 3tz
  • Młynek: Macap M4D, Kinu M47
« Odpowiedź #65 dnia: 10 Wrzesień 2016, 11:34:42 »
Ja mam na to szafkę w łazience nad geberitem, a woda rozprowadzona wężykami do salonu do akwarium i do kuchni pod wylewkę. Wężyk 6mm łatwo ukryć pod listwami przypodłogowymi i przepuścić przez ścianę. Szafka głębokości geberita, szerokości trochę ponad metr, wysoka do sufitu mieści wszystkie filtry i jeszcze zostały dwie półki na chemię domową. Zbiornika ciśnieniowego nie mam, bo nie lubię pić kultur przypadkowych bakterii tworzących glutowate zawiesiny. Wodę do picia zbieram sobie do kanisterka, który łatwo utrzymać w czystości.

Pozdrawiam, Marek.

https://www.instagram.com/mm_coffee_corner/ mój kawowy kanał na Instagramie. :-)

Offline PiotrekBM Mężczyzna

• Ekspres: LM LM
  • Młynek: Kafatek MC4, Kinu M47, Comandante IH, Ditting KE 640 V (= Mahlkonig K30 V), Acaia Lunar
« Odpowiedź #66 dnia: 10 Wrzesień 2016, 12:47:33 »
A tak na marginesie Dalla Corte to sa dostępne oficjalnie w Polsce? Ktos cos wie?

http://www.dallacorte.pl/

Ok dzięki.
Ale Dalla Corte Mina niedostępna z tego co widze.

• Młynek: Kafatek MC4, Kinu M47, Comandante IH, Ditting KE 640 V (= Mahlkonig K30 V), Acaia Lunar
« Odpowiedź #67 dnia: 10 Wrzesień 2016, 12:48:44 »
Zrobię filmik, ciśnienie narasta powoli, ale czy to jest Profi narastanie to ocenicie sami

Zestaw  rurek do podpięcia ekspresu do sieci był w opakowaniu czy dodatkowo płatny?

Offline piomic

« Odpowiedź #68 dnia: 10 Wrzesień 2016, 13:23:51 »
Rocket daje komplet węży.

« Odpowiedź #69 dnia: 10 Wrzesień 2016, 13:42:27 »
Co do Rocketa ok.
Ciekaw jestem czy Bezza tez ma komplet rurek seryjnie.
LaMarzocco daje komplet do Gs3 , do LineaMini trzeba dokupić zestaw dodatkowo.

Lobo_M

• Gość
Lelit Mara 62 l, ECM mechanika IV profi, Rocket evolutione V2, Bezzera Mitica To
« Odpowiedź #70 dnia: 10 Wrzesień 2016, 14:33:31 »
Bezzera dodaje plastikową rurkę do odpływu, na chyba 2bm, ale to standardowa więc w razie potrzeby łatwo dokupić dłuższą. Wąż 3/8 cala doprowadzający też ma chyba z 2mb, ja dokupiłem drugi bo u mnie jest dalej do zlewu.

« Ostatnia zmiana: 10 Wrzesień 2016, 14:53:28 wysłana przez Lobo_M »

Lobo_M

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 10 Wrzesień 2016, 15:52:58 »

Tak wygląda preinfuzja w BZ16 R DE

« Odpowiedź #72 dnia: 11 Wrzesień 2016, 12:15:25 »
Cisnienie narasta stopniowo,ale wyglada tak jakby manometr nie pokazywał cisnienia na sitku tylko na pompie

Lobo_M

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 11 Wrzesień 2016, 12:17:32 »
Tak jak wspominalem, ja jestem tylko kawopijcą, wiec trudno mi powiedziec cos wiecej na ten temat.

« Odpowiedź #74 dnia: 11 Wrzesień 2016, 12:25:43 »
Znajdą sie pewnie tacy co bedą narzekać ze to nie profilowane ciśnienie (bo widzieli zabawy z cisnieniem w Slayerze czy  LaMarzocco Strada, gdzie mozna dowolnie bawic sie wiosłem i regulować  ciśnienie).Dla  Ciebie najwazniejsze ze kawa smakuje, bo o to w tym wszystkim chodzi.
« Ostatnia zmiana: 11 Wrzesień 2016, 12:29:33 wysłana przez PiotrekBM »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi