Używaliście może dzielony piekarnik tak jak np w Samsungu gdzie można zdaje się zmieniać wkład na dwa mniejsze lub jeden duży do tego dzielone drzwi NV75N5641RS/EO Dual Cook Flex https://www.samsung.com/pl/cooking-appliances/ovens/electric-oven-nv75n5641rs-eo/
Bardzo dobre pytanie, też się nad tym zastanawiam od jakiegoś czasu, to że są dwa wentylatory to już wiem ze zdjęć.
Widziałem, że ta blacha oddzielająca jest wyjmowana, podejrzewam że jeśli na początku jest to mega szczelne to z czasem od wyjmowania jej do większych wypieków to i tak się wyrobi/wytrze?
Co w przypadku gdy potrzebujemy coś piec góra dół w tej połówce?
Jeśli dobrze rozumiem ten piekarnik piecze głównie "termoobiegiem" wykorzystując te wentylatory?
Nie wyobrażam sobie piec np makreli i biszkoptu równocześnie, żeby nic nie przeszło się zapachami

Czytałem trochę komentarzy, ludzie piszą że zapachy nie mieszają się, ciekawe jak długo?
Cześć przepisów, zwłaszcza tych starszych nie uwzględnia pieczenia w termoobiegu, jak to kolega ostatnio powiedział "zmieniłem piekarnik i nic mi nie wychodzi, muszę się uczyć na nowo pieczenia".