No więc jest, ekspres i wszystko pozostałe dotarło.
Poniżej komplet, który kupiłem za Waszą poradą

cały wczorajszy wieczór spędziłem na ustawieniu wszystkiegio no i teraz zaczęły się schody i mnóstwo pytań.
nie wiem czy to jest własciwy temat, aby zadać te wszystkie pytania, ale jako, że zacząłem ten temat to może wszystko tu skończymy.
1. Nie wiem jak dokładnie ustawić młynek, robiłem to tak jak kolega powyżej radził, czyli ustwiłem taki stopień zmielenia, który później pozwolił uzyskać pojedyncze espresso z ciągu ok. 20-22s. Waga jednej porcji to 8g kawy, ustawienia na młynku ok cyfry 10 (w sumie nie wiem po co jest skala poniżej 9, gdyż jak spróbowałem ustawić 8,5 to ekspres w ogóle nie był w stanie przecisnąć wody w trakcie ekstrakcji)
2. Temperatury na PID nie zmieniałem i zostawiłem nastawy fabryczne, bo chyba producent to wypróbował, czy też powinienem sam próbowac?
Obecnie mam temperaturę do espresso ok 92-83 stopnie, a boiler z wodą 123-124 stopnie.
3. Po zrobieniu espresso tzw. coffee cake jest dosyć mokry i nie wypada w całości tylko w drobnych kawałkach

zawsze mi się wydawało, że powinien być bardziej suchy i zwarty, bo tak miałem np. w automatycznych ekspresach.
czy to znaczy, że mam cos źle ustawione?
4. Speniałem wczoraj sporo mleka, ale jakos mi to nie do końca wychodzi bo piana jest mocno napowietrzona i taka lekka.
Jak pije kawę mleczną w wielu restauracjach to pianka (mleko) jest zbite, dlatego pytanie co robię źle?
czy musi być jakis specjalny rodzaj mleka np. ile % tłuszczu czy to nie ma znaczenia?
wylewka do pary wydaje się, że ma sporą moc i posiada 4 dziurki z których idzie para.
z góry dziękuję za pomoc