Plastykowa końcówka w Gaggii składa się z dwóch części: plastyku nasadzonego na metalową rurkę i nasadki nałożonej na ten pierwszy element. Chodzi mi właśnie o tę drugą nasadkę, zdejmij ją i spróbuj.
Już po pierwszym spienieniu ogołociłam dyszę i było lepiej, ale w mleku jest za dużo powietrza, daleko mu do jogurtowej konsystencji, którą mogłabym uzyć do art latte. Rozumiem, że technika, spieniłam zaledwie 10 litrów mleka, ale napradę mam wrażenie jakby było za bardzo napowietrzone.
Za tyle z forumowym rabatem masz Macapa M2, także Rocky Rancilio.
A jak ów forumowy rabat nabyć i do jakiego sklepu ?

Chętnie skorzystam
Nie chciałem Cię obrazić.
Fajnie że masz tyle zapału ale uważam, że czas na te wszystkie modyfikacje będzie, kiedy się trochę lepiej zaprzyjaznisz z ekspresem i mlynkiem.
Na dziś młynek i sitko, jak już chcesz to lepsze może być, raczej 12-18.
I działaj.
Później może być dysza, jeśli się da.
Podejrzewam jednak, że jak się tak wkrecisz, to będzie zaraz wymiana ekspresu
Nie martw się, nie zrozumiałam tego źle

. Tak, masz rację sitko i młynek zamówię jak tylko znajdę jakiś młynek - (małymi literami napisane: no i dyszę hihi - okazało się, że jest podobna sprawa jak w Gaggi Baby

więc się da jupi!).
Dziękuję @WS za propozycję Macapa M2, także Rocky Rancilio.
Macp m2 jest na akcesoriabaristy, ale właściwie to są trzy wersje M2M, M2D i M2. O której mówisz? w bużdzecie mieszcze się w M2M -1199zł
Zaś Rocky Rancilio jest na brytyjskiej coffeeitalia NEW Rancilio Rocky Doserless Coffee Grinder 2015 Ed za 222 GBP - mógłbyś sprawdzć czy to ten? Kolejna nowa edycja - oby nie było tak jak z Classiciem, ze nowa wersja z 2015 jest gorsza... chciałabym też aby do młynka była części - bo to ważne, tak?
W ogóle jestem tak podekscytowana, że nie mogę spać i czytam i czytam...

dziękuję za zaangażowanie wszystkim