Planuję przesiadkę na „lepszy sprzęt”, budżet maksymalnie ~1000 €, chociaż wolę wydać mniej jeśli się uda. Mój Bambino Plus już nie chcę parzyć dobrej kawy.
Podoba mi się koncepcja Quick Mill Pop‑Up, zwłaszcza regulacja zaworem. Tylko że nie podoba mi się słaby dostęp do spieniania mleka, może to być uciążliwe w moim przypadku, ostatecznie wymyśle jakąś podstawkę.
Mega zależy mi na szybkim nagrzewaniu, więc termoblok lub coś bardzo podobnego byłoby idealne. Marzy mi się nowy Ascaso Dual, ale nie teraz, budżet nie ten, miejsca też nie mam.
Co jeszcze możecie polecić, coś bardzo zbliżonego do mojej propozycji? Mocno praktykuje espresso no i zupy.
Btw. Obecny Bambino Plus nagle przestał dogrzewać jak należy, pierwsze lanie wychodzi około ~80 °C, potem już słabo, ledwo 70 °C lub mniej, kawa wychodzi bardzo słona i w ogóle w złym smaku.
Podejrzewam uszkodzony czujnik temperatury albo grzałkę? Wcześniej wszystko było ok. Ktoś miał podobne problemy ? Warto było by wiedzieć co, planuje sprzedać jako uszkodzony.