Compak K3/Wega 5.8 On Demand - nowa w tym budżecie ma - chyba - twoje propozycje pod sobą.
Podepnę się troszkę może pod temat, gdyż też szukam lepszego młynka, z tym że do nowiutkiej Bezzery bz10.
Budżet podobny (ok 1600 pln), pod espresso wykorzystywane głownie w kawach mlecznych, wybór w kolejności chęci zakupu:
1. Mahlkoning Vario Home 2015- (zakup gdzieś w UE)-zalety wg użytkowników: nieduży,cichy, łatwość regulacji, czysty (ilośc kawy na wejściu zbliżona do tego co na wyjściu)
2. Wega 5.8 On Demand- duże żarna, dobra cena, natomiast z tego co widziałem dostępny jest w PL tylko w kolorze czarnym, a nie bardzo mi on pasuje do nierdzewki ekspresu (kolor młynka nr 1 już bym zaakceptował....).
Jak się ma jego praca do VArio Home jeśli chodzi o czystość i hałas? Czy jakość zmielonej kawy będzie zbliżona mimo różnic w wielkości żaren?
Wega ponoć jest bratem bliźniakiem Compak K3 Touch- ewentualnie wziąłbym go w wersji Chrom
3. mój początkowy typ- Macap M2D Chrom- nieduży i w chromie,ale ponoć niższa jakość zmielonej kawy...pewnie jego odpuszczę...
P.S czy Wegę/Compaka można gdzieś od razu kopić z mniejszym pojemnikiem na kawę? Wysokość prawie 50 cm jest trudna do zaakceptowania w moich warunkach kuchennych..
Będę wdzięczny za wszelką pomoc, bo nowy ekspres robi lurę a nie kawę- trzeba go wspomóc nowym (nie chcę używanego) kompanem...
dziękuję i pozdrawiam