Autor Wątek: Nivona 791 serwis konesso  (Przeczytany 2995 razy)

Offline Grzegorz zawada

• Ekspres: Nivona 791
Nivona 791 serwis konesso
« dnia: 03 Październik 2024, 17:58:51 »
Cześć, moze bedziecie w stanie mi pomoc. Oddalem ekspres nivony do serwisu, bo po 1,5 roku przestal zaparzac kawe. Wczesniej kilkukrotnie juz mialem blad bapelnij system, kawę zamiast lać do filizanki dawal do pojemnika itp. W koncu poddalem sie i odeslalem do serwisu. Dzisiaj dostaje wiadomosc, ze nie uznaja gwarancji, bo 7 razy czyscilem tabletka na 15.
Jest to niemozliwe, bo tabletki mialem w zestawie i pozniej dokupilem ale w zyciu nie mialem komunikatu 15 razie. W sumie to nie wiem czemu mialbym opuszczac wrzucenie tabletki wykonujac konserwacje?
Jak czesto taki cykl jest wymagany? Mam 3 tys kaw zrobionych i 1,5 roku. Moze opóźniałem czasami kilka dni przeprowadzenie czyszczenia, ale to co mi serwis wskazuje to jakis zart.
Poza cyklem kilkukrotnie odpalilem konserwacje gdy nie robil kawy, ale na pewno nie 8 razy.
Mial ktos z nimi takie przeboje, bo to dla mnie jawne naciaganie na naprawe poza gwarancyjna za blisko 500pln? Isc z tym do rzecznika praw konsumenta?

Offline ikpara

Odp: Nivona 791 serwis konesso
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Październik 2024, 08:40:29 »
Jako, że x-lat rozpatruję merytorycznie gwarancje, reklamacje i inne roszczenia mogę spokojnie odpowiedzieć, że w takiej sytuacji, gdy urządzenie jest wyposażone w pamięć to nie ma merytorycznych podstaw do uznania reklamacji.

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Październik 2024, 11:21:39 »
Wywołany do tablicy jako przedstawiciel Konesso krótko odpowiem i podłączę się do odpowiedzi @ikpara
Urządzenia Nivona które trafiają do naszego serwisu są podpinane do komputera i wskazują jak często system był czyszczony oraz odkamieniany oraz jak często te czynności powinny być wykonane, na tej podstawie jesteśmy w stanie stwierdzić czy konserwacja była regularna zgodna z zaleceniami producenta, jeśli nie to zgodnie z gwarancją i sugestiami producenta naprawa gwarancyjna może zostać odrzucona  :'(
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Offline kawazkolby86

• Ekspres: LM GS3 MP, DeLonghi Eletta Explore
  • Młynek: Mahlkoenig E80 GBW ,Niche black
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Październik 2024, 19:12:20 »
Nic nie tracisz, ile razy wysyłałem ekspres do serwisu wracał z nowymi usterkami. Zleć zewnętrznej firmie i ciesz się sprawnym ekspresem a dany sklep omijaj

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Październik 2024, 08:57:45 »
@kawazkolby86 czy na priv możesz mi podesłać swoje dane bym mógł sprawdzić Twoją historię "przygód" o których piszesz?
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi