To zależy jakie modele ze sobą porównujesz. Gorsze od czego od c3 czy ogónie? Chyba nie ma takiego przełożenia że elektryk ma lepsze lub gorsze żarna z samego faktu, że to młynek elektryczny/ manualny. Jeszcze jedno. Chodziło mi o to, że kupując młynek używany, nie piszę o sytuacji tutaj ludzi z forum, nie jest moim zamiarem kogoś ocenić, nie pisząc o tym, że dotknąć, ale nie zawsze masz możliwość zobaczenia młynka, czy zobaczenia żaren (ogónie w jakim są stanie) nie wiem jakiś serwis na o albo na a. Młynki elektryczne zawsze będą droższe od ręcznych, więcej materiałów potrzebne jest do stworzenia takiego modelu, plus oczywiście silnik. Można rozejrzeć się za młynkami pod alternatywy, elektrycznymi, wiem, że Ode gen 1. nie był polecany do kawiarek.
Jeśli Ci się nie spieszy, bo masz tc3 to w niedługiej prespektywie jest czarny piątek, chociaż u nas w kraju te promocje są koślawe, ale jednak zrób porównanie cen teraz jakie są, i może okazać się, że jednak coś ustrzelisz ciekawego pod alternatywy. Z tego co piszesz, wnoszę, że się nie spieszysz?