GostRado jak ty to liczysz? wtf
Mamy 365 dni przy dziesięciu kawach dziennie, wychodzi 3650 kaw rocznie + te 300 z imprez to ~4000 kaw rocznie, przy 10g na kawę to wychodzi 40kg rocznie.
Wydaje mi się że jak na przeciętny ekspres domowy jest to dość duże obciążenie. Dlatego zależy mi na niezawodności/łatwości serwisu, nie chciałbym maszyny, która padnie po roku użytkowania.
Z tymi imprezami to chodzi głównie o to że jak zejdzie się z 50 ludzi, to ekspres ma te 50 kaw zrobić, bez zająknięcia, z co najwyżej ewentualnymi przerwami na dolanie wody i wyrzucenie fusów. Sytuacja w której ekspres, odmówi współpracy po 20 kawach i będzie wymagać półgodzinnej przerwy etc. jest niedopuszczana.
Krups, tak szczerze nigdy nie miałem tego w rękach, ale kojarzy mi się z tanim marketowym sprzętem i wyrobami kawo podobnymi...
Chociaż jak mówisz ze daję rade, to może?
Przeglądałem konesso i zauważyłem fajne promocje na ekspresy nivona, coś mi dzwoni, że była to druga najczęściej polecana marka automatów na forum, obok jury.
+ mają wyjmowany moduł zaparzający, dobrze myślę że znacznie to ułatwia serwis/czyszczenie ekspresu?
Tak na szybko wpadły mi w oko 821 i 930, są między nimi jakieś znaczące różnice po za wyświetlaczem i modułem bluetooth?