jakim prawem stwierdzasz, że ktoś pisze bzdury
No to merytorycznie:
1.
ten kołeczek jest z magnesu
Czujniki poziomu cieczy opierające się na magnesie mają ruchomy pływak unoszący się na powierzchni cieczy z tym właśnie magnesem w środku i czujnik/kontaktron magnetyczny zamontowany obok, np. za plastikową ścianką zbiornika. Tutaj nie widać takich elementów.
2.
smar zabezpieczy przed korozją bo nie reaguje na pole elektromagnetyczne
Smar (zakładam że mówimy o molykote 111, który jest dielektryczny), ponieważ odetnie dostęp tlenu i przepływ prądu. Pole elektromagnetycznie nie powoduje korozji, jeżeli twierdzisz inaczej to poproszę o bibliografię.
3.
ak woda spadnie poniżej kołeczka to i tak zadziała wszystko jak trzeba bo pole elektromagnetyczne nie napotka kationów i anionów zawartych w wodzie.
Nie zadziała.
Jeżeli, co najbardziej prawdopodobne, jest to czujnik poziomu (a raczej obecności) wody bazujący na rezystancji, pokrycie jednej z sond smarem spowoduje że będzie zawsze pokazywał brak wody.
Jeżeli jest to czujnik pojemnościowy, smar spowoduje zmianę wskazania ciężką do określenia bez znajomości dokładnego modelu czujnika i tego jak jest on oprogramowany w kontrolerze.
Kolejny raz, pole elektromagnetycznie nie ma tu nic do rzeczy.
Koniec części merytorycznej.
Tak się składa, że przed dłuższy czas nie było mnie na forum i to moja pierwsza interakcja z Tobą, nie dotarły do mnie żadne "opowiastki fantazy", ani żadne inne informacje na Twój temat.
Arogancją ocieka Twoja ostatnia wiadomość.
Możesz bywać w sądach, nawet "na salonach", znać kogo chcesz, łącznie z prezydentem i papieżem, ale to w żaden sposób nie wpływa na wiarygodność Twoich wypowiedzi. Nie powstrzyma mnie to też przed wytykaniem tego co uważam za bzdurę.