W połowie czerwca 2025 roku zamówiłam w Manufaktura Kraftowa kawę (3,5 kg). Dopiero po tygodniu zaczęłam czytać opinie na temat tego sklepu, że są nieuczciwi i nierzetelni. Napisałam maila z przypomnieniem i tak sobie korespondowałam przez 3 tygodnie, straszyłam policją UOKiK a w zamian dostawałam tylko przeprosiny i czcze obietnice, że jutro będzie wysyłka, że do końca tygodnia, że opóźnienie jest, że otrzymam bonus...Wreszcie po miesiącu dostałam informację, że paczka została nadana. Już mi coś "śmierdziało", bo w aplikacji inPost widniała informacja, że przesyłka jest mała. I rzeczywiście, z siedmiu zamówionych kaw otrzymałam 3. Jedną otworzyłam, blada, bez zapachu...wyraźnie zwietrzała. Kiedy napisałam maila dostałam mało grzeczną odpowiedź "mniemam, że Pani nigdy się myli. Kawa zostanie dosłana, najpóźniej w środę". No i jest piątek, zero odzewu, ale o co mogę mięć pretensję, przecież nikt nie sprecyzował która to będzie środa. Bezczelność tej firmy sprawiła, że zgłosiłam sprawę na policję, jako oszustwo z premedytacją oraz do UOKiK. Nie można pozwalać, żeby takie firmy działały, z premedytacją oszukując i sprzedając fikcyjny towar. Teraz rozumiem dlaczego płatność jest tylko z góry. Zgłaszajcie takie zamówienia na policję, bo tylko w taki sposób można to ukrócić. Ja straciłam 220,00 zł, ale jeżeli w ten sposób oszukają kilkaset osób w miesiącu to robi się z tego niezła sumka. Nie ma kosztów, a zyski lecą.