Antonio, w każdej maszynce jak coś się poprawi to będzie lepiej

Wyspiarz,
Co do manipulacji, przecież to widać jak na dłoni, na przykład takie dwie, pierwsze z brzegu:
Poprzez wyrwanie z kontekstu tylko jednego z czterech wymienionych warunków:
"Lubisz sprowadzać to sprowadzaj, ja lubię wejść, dotknąć sprawdzić i poprosić by mi to jeszcze do bagażnika włożono"
" nie widzę specjalnej różnicy w tym, żeby ktoś mi to do auta zaniósł, niż kurier w zębach pod drzwi przyniósł, z dwojga wolę drugą opcję, gdyż jest bardziej wygodna a z tego co piszesz cenisz wygodę ponad wszystko... "
jeden nie równa się cztery, jakby nie patrzeć. Gdzie tutaj jest napisane że wygoda jest nadrzędna?
Poprzez manipulację nieistniejącą tezą:
"Może być drożej, może być inny, ale ma być i ma być poparty kompetentną i miłą obsługą i wsparciem serwisowy, bo to nie komuna i to już od dawna."
gdzieś w tym zdaniu jest napisane, że ktoś u sprzedawcy doradzał BZ10 zamiast EVO2?
a może w raczej jest napisane, że odpadł z listy zakupów kilka postów wcześniej:
"Tak bawiłem się evo. Miałem go nawret na liście zakupowej, ale odpadł. "
no ale zawsze można się ponabijać na bazie braku wiedzy o przebiegu zdarzeń, to Internet tutaj wszystko uchodzi bezkarnie:
"Co do "bycia" i kompetentnej obsługi

sorry jak ta KOMPETENTNA obsługa doradziła ci BZ10 zamiast EVO2 to szczerze wątpił bym w te kompetencje, chyba, że wyczuli klienta i mówili to co chciałeś usłyszeć a ty miałeś radochę, że ktoś ci kadzi

,,,, bo nie wierzę, że jakikolwiek sprzedawca którego spytasz, dzień dobry chciałem kupić ekspres który będzie lepszy, wie pan myślę o BZ10 albo EVO2, co mi pan powie który lepszy i on dumnie mówi ze BZ10 ??. "
Szczerze mówiąc, nie chce mi się cytować dalej, widzisz to, to dobrze, nie widzisz, trudno, wyrosłem z prostowania zachowań innych, przynajmniej jak mi za to nie płacą.
Pozostańmy przy swoich zdaniach. Ty uważasz, że HX szczególnie Rocketa jest idealny do espresso a spuszczanie wody i czekanie jest najlepszą metodą na regulację temperatury tylko trzeba dokupić termometr.
Ja uważam, że dwuboilerowy PID jest w tym temacie wygodniejszy, ba może okazać się tańszy, kupować termometr niekoniecznie trzeba... .
A racje pewnie ma D4rK89, że może warto "solidną dźwignie" rozważyć, bo czemu by nie.
A z EVO chętnie zobaczę filmik jak ustawione 89C i tak się trzyma przez 30 sekund strzału i 50ml, skoro można bez problemu...