Hm, to chyba masz strasznego pecha. Zresztą jest ubezpieczenie, reklamacje raczej działają (mi kilkanaście przeszło - głównie coś nie zostało wysłane), warto robić zdjęcia w trakcie rozpakowania.
Ja po przeprowadzce na wieś przez net kupuje "prawie wszystko"

Na samym allegro smarcie pokazuje mi już ponad 10kPLN "oszczędności" na wysyłkach

I pamiętam, że coś rozbitego to hm, 3-4x
~20 lat temu drzwi od kabiny prysznicowej (to jedyna problematyczna - firma kurierska odrzuciła reklamację, bo źle oznaczona paczka - bez "uwaga szkło", co było za dopłatą, a wysyłający stwierdził, że sam chciałem kuriera, bo chciał mi swoim transportem przywieźć... tylko mi termin nie odpowiadał - "promocyjnie" musiałem kupić nowe)
ze 2 lata temu porcelanowe formy (bo luzem je wrzucili) i duże lustro ~120x60cm, dosłali ponownie...
Z oliwy bezproblemowo dotarły (2x ?), dość trudne do zapakowania: puszka 5 litrów + gratis szklana karafka do oliwy. Szklane butelki zawsze dotarły całe.
Z kawowych

pogięta obudowa Mary (źle zaprojektowane opakowanie fabryczne - było o tym na forum) - dostałem nową obudowę do wymiany, bo nie chciało mi się odsyłać całego ...