Autor Wątek: La Marzocco Linea Micra  (Przeczytany 169275 razy)

Offline MarVald

• Ekspres: LaMa Micra, Fellow Aiden, Cafelat Robot+NanoFoamer oraz Moccamaster Cup -One (obecnie w pudle)
  • Młynek: Mazzer Philos I200D/I189D, Niche Zero, Comandante C40 MK3, Millab M01
Odp: La Marzocco Linea Micra
« Odpowiedź #1095 dnia: 20 Marzec 2025, 11:25:28 »
Ja mam 15.
Może jadą jakoś sukcesywnie SNami / użytkownikami wymuszając aktualizację?

Offline Boby_brown

• Ekspres: LA MARZOCCO Linea Micra Bianca, Kawiarka Bialetti
  • Młynek: Mahlkönig E64 WS, Fiorenzato Allground Sense , Baratza sette 30 ap
« Odpowiedź #1096 dnia: 20 Marzec 2025, 11:39:50 »
Ja moją Micrę kupiłem i aktywowałem w październiku 2023 r . Może sposób aktualizacji zależy od daty aktywacji?

Offline MarVald

• Ekspres: LaMa Micra, Fellow Aiden, Cafelat Robot+NanoFoamer oraz Moccamaster Cup -One (obecnie w pudle)
« Odpowiedź #1097 dnia: 20 Marzec 2025, 11:58:51 »
Może - któż to wie. Ja mam egzemplarz z 2023 ale zakupiony w lipcu 2024 ;) Odpaliłem przed chwilą na głupiego ponownie aplikację i wyskoczyło mi powiadomienie o nowej aplikacji i aktualizacji ;) Zrobię to jak wrócę do domu ;)

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
« Odpowiedź #1098 dnia: 20 Marzec 2025, 13:11:28 »
Instalowałem nową, stara do kosza.
iPhone
Zapisane treści pamiętała.
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline MarVald

« Odpowiedź #1099 dnia: 20 Marzec 2025, 14:01:30 »
@Fux - ale robiłeś to w ramach komuikatu o akktualizacji w starej apce czy instalowałeś niezależnie nową?

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
« Odpowiedź #1100 dnia: 20 Marzec 2025, 14:46:52 »
Chyba przekierowało na nową. Nie zakodowałem. Robiłem kilka rzeczy jednocześnie.

Offline MacJaro Mężczyzna

• Ekspres: LA Marzocco Linea Mini R
  • Młynek: Fiorenzato F64 Evo Sense Dark-T GBW
« Odpowiedź #1101 dnia: 20 Marzec 2025, 20:49:23 »
Pierwsze wrażenie po aktualizacji to mikroskopijnej wielkości cyferki shot timera  :picardpalm: wq....w totalny.
« Ostatnia zmiana: 20 Marzec 2025, 21:29:04 wysłana przez MacJaro »
coffe, jazz & święty spokój ;)

Offline MarVald

« Odpowiedź #1102 dnia: 20 Marzec 2025, 21:37:33 »
No właśnie miałem o tym pisać - ktoś tutaj nie pomyślał, ale podjerzewam, że w kolejnych wersjach to poprawią, bo dużo ludzi to uwiera. Mogliby jakiś popup zrobić, albo powiększanie tej części na pół ekranu podczas shota. No opcji jest cała masa nie mówiąc już o takim podejściu jak było poprzednio. Niemniej w starej apce wkurzało mnie, że musiałem zamknąć timer aby wrócić do dashboardu.
Jak pisałem, wierzę, że coś z tym zrobią - może naiwny jestem, ale będę się tej myśli trzymał ;)

Offline MacJaro Mężczyzna

• Ekspres: LA Marzocco Linea Mini R
  • Młynek: Fiorenzato F64 Evo Sense Dark-T GBW
« Odpowiedź #1103 dnia: 20 Marzec 2025, 22:16:54 »
Nie wyobrażam sobie, by tego nie zmienili.
coffe, jazz & święty spokój ;)

Offline Tukidydes Mężczyzna

• Ekspres: Profitec Drive
« Odpowiedź #1104 dnia: 20 Marzec 2025, 22:49:11 »
Nie obawiacie się, że za kilka lat dany model/appka straci wsparcie i  shot timer zniknie na amen  :mhh: :cenzura:

Offline MarVald

« Odpowiedź #1105 dnia: 20 Marzec 2025, 23:30:47 »
Bardziej mnie martiw utrata PID i sterowanie mocą bojlera parowego.
Staram się tym nie zadręczać, ale mam to z tyłu głowy.

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
« Odpowiedź #1106 dnia: 21 Marzec 2025, 06:27:43 »
Litości!
Naprawdę, Wasz los i szczęście życiowe zależy od tego, czy kawa będzie lecieć 22 czy 24 sekundy?
Kontrolnie to czasami patrzę na zegarek.
Zawsze pijam doppio i wiem, do którego miejsca w filiżance jest umowna ilość; starczy, że patrzę na zegarek, też co jakiś czas, gdy zmieniam kawę.
 ;)

Offline MarVald

« Odpowiedź #1107 dnia: 21 Marzec 2025, 07:33:30 »
@Fux - no dobrze, ale jest funkcjonalność i ludzie z niej korzystają. Przyzwyczaili się i było im dobrze. Nastąpiła w tej części zmiana i ich to uwiera. Ty masz to gdzieś, bo z niej nie korzystałeś;)
Zgadzam się, że funkcja nie jest krytyczna i można sobie inaczej to ogarniać, ale może być to źródłem niezadowolenia, jak napisałem powyżej  ;)
Natomiast zarządzanie parametrami pracy ekspresu jest już krytyczne i jakby apka przestała być wspierana z czasem i przestała działać to ból już byłby baaaardzo duży. Nie wiem czy jest opcja zrobienia tego inną drogą. Może da się coś wyprowadzić na kablach z elektroniki, aby można było uzyskać dostęp do sterowania.

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
« Odpowiedź #1108 dnia: 21 Marzec 2025, 07:43:14 »
Należę do pokolenia, które potrafi cofać za pomocą bocznych lusterek, parkować równolegle i prostopadle bez użycia systemu automatycznego wyszukiwania miejsca.
Chętnie korzystam z aktywnego tempomatu, nie obrażam się na wszelkie systemy bezpieczeństwa w aucie, cenię minimalizm, wzornictwo.
Zgrzytam zębami, jak widzę tabletolozę w samochodzie z grafiką zaprojektowaną przez pijanego cukiernika.
Obawiam się posiadania wszystkich klapek użytkownika, który potrafi mieć włączona grafikę, która ukazuje przeciążenia samochodu.
Litości!

Zatraciliśmy się w chęci posiadania wiedzy wikipedycznjj na aspekty szesnastorzędne.

Ech, długo pisać.
 :nienie:

Offline kafcio Mężczyzna

• Ekspres: LaMa Micra, Chemex, V60, Kalita, TCA-2, Gene Roaster
  • Młynek: Ceado E37S, Santos#4, e55Pro, 1Zpresso K-max
« Odpowiedź #1109 dnia: 21 Marzec 2025, 09:01:41 »
Bardziej mnie martiw utrata PID i sterowanie mocą bojlera parowego.
Staram się tym nie zadręczać, ale mam to z tyłu głowy.
Jak utrata PID? Sterowanie temperaturą i mocą pary jest tak samo rozwiązane jak w starej apce

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi