Witajcie,
Przetrzepałem forum wzdłuż i wszerz i dochodzę tylko do jednego wniosku, im więcej wiem, tym mniej wiem. Jestem na etapie rozstrzygania świętej wojny RS vs Ascasco Dream. Wiem, że powinno być raczej RS vs Ascasco uno pro, ale mam trochę pytań...
1) Czy dobrze rozumiem, że na filiku z youtube "Stock Rancilio Silvia 2015 (V4) temperature" efekt spadku temperatury jest bardzo niepożądany?
2) Jaka temperatura powinna być? Przez cały czas np. 97 stopni i w Ascasco tak jest? między 95,5 a 98,5?
3) Czy użytkownik @Janusz piszący na tym forum bardzo często, że Ascasco mają stabilność temperaturową nie przekraczającą +/- 1,5 st. C ma na myśli, to co piszę w pkt. 2? Czyli standardowo temperatura jest utrzymywana na założonym poziomie?
4) Czy na pewno Ascasco Dream to 100% to samo w środku co Arc i Basic? Bo to się zmieniało na przestrzeni lat i czy aktualnie dostępne w ofercie automaty wciąż są identyczne?
5) Młynek chcę kupić Comandante mk3, czy do obu ekspresów nada się na espresso najbliższe idealnemu?
6) Nie chcę odpowiedzi na pytanie, który z nich wybrać, chcę tylko suchy fakt, czy dobrze rozumiem temat temperatur i oba ekspresy wyjęte z pudełka, bez modyfikacji z grubsza tak właśnie działają, że RS szybciej traci tem, a Ascasco ją utrzymuje?
Pozdrawiam,