Miałem już dziś dać sobie spokój ale odpowiedź na to pytanie sprawia mi przyjemność. Więc odpowiadam.

Kiedyś, dawno, dawno temu na konkurencyjnej stronie cp zarzucano mi, że na Allegro stosuję takie same ceny i takie same rabaty jak dla
Forumowiczów. Liczba oburzonych tym była spora i być może Maro też w tym brał udział. Nie pamiętam...i nie jest to istotne dla sprawy. Faktycznie tak było bowiem praktyka wskazywała, że ci sami ludzie są
Forumowiczami co i
Allergowiczami. Ale po pretensjach ze strony
Forumowiczów, przekonany że należy się nagroda dla tych co na
Forum zgłębiają wiedzę zmieniłem zasady i od tego momentu do chwili obecnej stosuję większy rabat dla
Forumowiczów a o 5% mniejszy dla tych co trafiają na
Allegro. Mało tego - administratorzy for kawowych zanim do nich sam dotrę przysyłają mi zaproszenia do zaistnienia u nich. I oczywiście proszą aby uwzględnić rabaty dla
ich Forumowiczów. Nie dziwię się im - przyciągają w ten sposób odwiedzających daną stronę.
Oficjalne ceny wiszą na cenniku na stronie internetowej i każdy może sobie policzyć czy go oszukuję czy też prawdę mówię. Jak niektórzy zapewne wiedzą moja strona nie jest sklepem internetowym lecz stroną informacyjną o produktach
ASCASO. Nie mam więc na niej możliwości pokazywania jednej ceny a za chwilę innej - tej po przekreśleniu podstawowej. Wolałbym zresztą takiej formy nie stosować. Uważam bowiem, że podstawą dobrej oferty jest rozmowa z klientem a nie sugerowanie mu klikania. Może jestem ze starej szkoły i nie dostosowany do obecnych realiów. Ale nie będę się zmieniał na siłę. Teraz znów słyszę, że powinienem mieć jednakowe ceny. W takim razie chętnie posłucham większej ilości głosów. Kto jest za zrównaniem cen dla wszystkich i nie udzielaniem specjalnych rabatów Forumowiczom ? Poddaję tę kwestię pod głosowanie i rozważę wyniki w Nowym Roku.

PS. Cennik oficjalny na stronie jest potrzebny. Stanowi bazę, odniesienie do okazjonalnie udzielanych rabatów. Ale nie tylko. Daje także porównanie cen produktów ASCASO w Polsce i na zagranicznych stronach. I do tych cen się odniosę - także w stosunku do RS.
cdn...ale nie teraz