Autor Wątek: Jaki Ekspres do lokalu  (Przeczytany 4795 razy)

Offline Devix

• ARPRO
Odp: Jaki Ekspres do lokalu
« Odpowiedź #30 dnia: 09 Marzec 2022, 21:16:23 »
Bardzo wszystkim dziękuje za zaangażowanie i wszystkie odpowiedzi a także podpowiedzi co do ekspresu rozmawiałem ze znajomym co posiada dwie lub trzy lodziarnię i również sprzedaje kawę właśnie posiada Express kolbowy i skłaniam się również ku takiemu rozwiązaniu mówi że latem tej kawy nie sprzedaje się olbrzymich ilości czy ty około 50 więc spokojnie nawet jedna osoba jest w stanie poradzić sobie ze sporadycznym zrobieniem kawy. Jak już wspomnieliście dobra kawa i pyszne lody rzemieślnicze których produkcję sam doglądam wiem jakie są składniki u mnie w lodach mlecznych nie znajdziecie nic poza mlekiem śmietanową cukrem (ksylitolu) jako nośnikiem smaku i dodatkami naturalnymi tudzież wanilią z Madagaskaru lub naturalną miazgą czekoladową żadnych past żadnych Proszków nie stosuje w lodach i z kawą myślę że zrobię dokładnie tak samo nie będę szedł po łebkach tylko sprzedawał prawdziwą dobrą kawę.

Offline rapoh

• Ekspres: QuickMill Carola
  • Młynek: Ceado E6P
Odp: Jaki Ekspres do lokalu
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Marzec 2022, 00:14:09 »
tylko pijalnię kawy,

Błagam, co to jest "pijalnia kawy"?

Weź sobie włoski bar, na ten przykład. Myślisz, że Włosi sączą to espresso? Nie, oni je strzelają, a potem trajkoczą przecz godzinę, w czasie której, zamówią, jak kto ma czas (bo jest po robocie w polu) albo jest emeryt, jakąś lampkę prosecco, aperol spritz, albo inny spritz. Nie amaro, bo to jest po kolacji. Ale inną naleweczkę może i owszem.
Enyłej, bo wpadam w dygresje: co to ma być, ta pijalnia kawy? Że hukniesz szota, ale nie zjesz sernika? Przecież właśnie wówczas musisz mieć crème de la crème kawki, a nie guano z Orlenu, czy innego BP.  Kawa staje się produktem, a nie tłem, jak w Costa czy innym Starbuniu (myślisz, że tam chodzi o kawę?), albo speed'em dla TIR-owca..

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi