Ja posiadam Anitę i jestem bardzo zadowolony. Udało mi się kupić w outlecie, sprzęt jest na tyle dobry że przy odrobinie umiejętności kawa wychodzi powtarzalna. Wbudowany młynek zaskoczył mnie na plus, mieli równo. Właściwie przy ograniczonym budżecie taka Anita ma wszystko czego potrzeba. Na pewno polecam dokupić porządny tamper, wagę i dystrybutor kawy.
To taka opinia z mojej perspektywy - na forum jest mnóstwo osób które miało kilka albo kilkanaście ekspresów , młynków i mają znacznie większe pojęcie i na pewno warto sobie wziąć pod rozwagę ich rady. Ale jako osoba posiadająca ten ekspres mogę napisać że da się nim robić poprawne, powtarzalne espresso a młynek daje rade. Z pewnością są lepsze opcje, ale nie wiem czy w tym budżecie który podałeś.
Wiadomo osobny zestaw ekspres +młynek byłby lepszym wyborem, ale kupno takiej Anity może wyjść znacznie taniej niż ekspresu + młynka podobnej jakości więc warto się zastanowić.
Co do mielenia porcji, to żaden problem. Ja miele do filiżanki do espresso i kładę filiżankę na wadze. Bez problemu idzie mielic zawsze tyle samo.