Jeżli decyzję już podjęłaś, a tu piszesz żeby ktoś utwierdził Cię w niej tylko, to niekoniecznie musi się to wydarzyć...

Ten Sage Barista Pro faktycznie ładny, ale to chyba jego jedyna zaleta. Każdy będzie odradzał Ci kupno zintegrowanego ekspresu z młynkiem - może zajmuje to mniej miejsca na blacie, ale to są 2 osobne urządzenia w jednej obudowie - nazywajmy rzeczy po imieniu - jest to zwyczajnie głupie, same minusy takiego rozwiąznia.
Piszesz:
Po zmianie z ekspresu automatycznego chyba będzie najłatwiej robić na nim kawę.
Nie ma czegoś pośredniego - mimo że może tak wygladać - pomiędzy ekspresem automatycznym a kolbowym. Jeśli decydujesz się na kolbę, to pewne czynności trzeba będzie wykonać manualnie i każdy użytkownik takiego ekspresu powinien znać co najmniej teoretyczne podstawy procesu parzenia kawy i rozumieć, jak pewne ustawienia młynka i ekspresu wpłyną na smak i jakość kawy.
Myślę, że powinien wręcz lubić to robić i czerpać przyjemność z całego procesu - w przeciwnym wypadku szkoda czasu i niepotrzebnych frustracji - innymi słowy: czy jesteś pewna, że ekspres kolbowy jest dobrym rozwiazaniem dla Ciebie i Twojej rodziny?
Jeśli tak to super, ale są osoby, które po tygodniu używania (czy może "walki z ekspresem"

) uznają że to nie dla nich, i chodzi o to, żeby podjąć świadomą decyzję - szczególnie wydając na coś sporo pieniędzy.
Jak już wspomniałem o pieniądzach, to myslę że warto zauważyć, że coś typu Rancilio Silvia, Lelity czy dobry młynek, będzie można nawet po kilku latach odsprzedać i będzie to miało jakąś wartość, co będzie sporo trudniejsze w przypadku takiego Sage, szczególnie zintegrowanego jeszcze z młynkiem.
Są różne okazje, wyprzedaże urządzeń ekspozycyjnych i jak poszperasz jeszcze po forum to koledzy sobie tu polecają jakieś wyprzedaże z Amazona, czy innych miejsc.
Gdzieś nawet widziałem link do gościa z niemieckiego chyba ebaya, który w bardzo dobrych cenach sprzedawał właśnie ekspresy Sage z gwarancją. Młynek nawet lekko używany nie traci nic ze swojej funkcjonalności i to też może być opcja do rozważenia.
Jeśli kupowałabyś ekspres i młynek od jednego sprzedawcy to jest z pewnością szansa na jakiś rabat.
Ja Ci nie polecę konkretnego modelu w Twoim budżecie, ale nad tym Barista Pro się jeszcze zastanów, choć wcale nie jest wykluczone, że jeśli go kupisz to nie będziesz z niego zadowolona...